Elképesztő: német lapértesülések szerint a NATO átvenné az ukrajnai fegyverszállítások koordinálását

2024. február 10. 10:47

A Handelsblatt szerint a NATO egyre inkább kételkedik abban, hogy az Egyesült Államok továbbra is szállít majd fegyvereket Ukrajnának.

2024. február 10. 10:47
null

A NATO azt tervezi, hogy átveszi az Ukrajnának szánt fegyverszállítások koordinálását, annak ellenére, hogy a szervezet egészen idáig mindig azt az álláspontot hangsúlyozta, hogy Kijev támogatása a tagállamok egyéni, szuverén döntése – legalább is erről ír a Handelsblatt diplomáciai és politikai forrásokra hivatkozva, amelyet az Unian szemlézett. 

A lap szerint a NATO azért készül erre, hogy „megvédje magát az esetleges politikai változásoktól Washingtonban” – utalva arra, hogy Ukrajna amerikai támogatása kétségessé válik, ha Donald Trump nyerne a novemberi választásokon. 

A lap hozzáteszi: erről Jake Sullivan, az amerikai elnök biztonságpolitikai tanácsadója egyeztetett Jens Stoltenberggel, a NATO főtitkárával. 

Nyitókép: MTI/AP/Olivier Matthys

 

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. február 11. 19:52
Szóval ideje lesz gyámság alá helyezni ah USA-t ha netán ősszel az emberek megint rosszul döntenek. Ha Biden marad, akkor nyilván minden rendben lesz.
Türelem
2024. február 10. 19:19
A NATO vezérkarát kell az ukrán front első vonalába küldeni a szerencsétlen, ártatlan fiatal ukrán ágyútöltelékek helyett.....
monuskaroly
2024. február 10. 14:55
Egy ilyen hülye ötletet nem lehet megvétózni?
drkaca
2024. február 10. 14:54
és pénzügyi ellenőrzését...,- gondolom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!