Egyre nagyobb méreteket öltenek az európai gazdatüntetések, már Svájcban is tiltakoznak

2024. február 03. 21:14

Német gazdák több száz traktorral vonultak a frankfurti repülőtérhez, amelynek bejáratát eltorlaszolták.

2024. február 03. 21:14

Szombaton is folytatódott a gazdák tüntetése Németországban, Svájcban és Olaszországban. Német gazdák több száz traktorral vonultak a frankfurti repülőtérhez, amelynek bejáratát egészen kora délutánig eltorlaszolták. A rendőrség közlése szerint nagyjából 400 jármű vett részt a demonstrációban, míg a hesseni gazdaszövetség arról számolt be, hogy a tüntető traktorosok száma elérte az ezret is. A megmozdulással az ellen tiltakoztak, hogy 

a hatóságok eltörölték a mezőgazdasági járművekhez használt dízelolajra vonatkozó adójóváírást.

A Rómától északra fekvő Orte településen mintegy 150 traktorral demonstráltak jobb munkakörülményeket és magasabb bevételt követelve, és jelezték, hogy hamarosan az olasz fővárosba vonulnak. Az olasz gazdák napok óta követelik, hogy tárgyalhassanak a kormány képviselőivel, de mindeddig nem kaptak választ. 

Svájcban első alkalommal mozdultak meg az elégedetlen gazdák, akik nagyjából 30 traktorral tüntettek Genf utcáin. 

A megmozdulást szervező szakszervezet vezetője elmondta: sokan azt gondolják, hogy ott eltérő a gazdák helyzete más európai országokhoz képest, és hogy Svájcnak nem kell viselnie az uniós politika következményeit, de valójában ugyanazok a nehézségek.

(MTI)

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lemez
2024. február 04. 10:59
Az imf nagyasszonya megmondta ,értelmetlen a gazdákat segiteni.Jo van akkor.És ukrajnát?
allen9
2024. február 04. 10:43
Én azt hallom a cselédként Nyugaton dolgozó magyaroktól, hogy semmi nem igaz, minden csodás ott, továbbra is megkeresik az 1800-2200 fantasztikus euró mennyiséget, továbbra is ki tudják könnyedén fizetni a szobát a társbéletben, és továbbra is van minden. Meg egyébkéntis csodás minden arrafelé. Hazudnának?
Zolotarjov
2024. február 04. 07:45
A paraszt mindig is a ZSkomenisták és a lipcsik fő ellensége volt..
bagira002
2024. február 04. 05:05
Nyugat-Európa megtanulja mi a kommunizmus mi az hogy nincs , csontról a húst lerágják , megeszik finom csirke aprólékot amit fitymál még a kutyájukkal se etetik meg . Sebaj nyugati elvtársak Magyarországon kutyáknak macskáknak jutalom falatkákat gyártanak majd küldünk . Megeszitek azt amin keleti blokkot félbéren dolgoztatjátok. Magyarokkal a kommunizmust csirke láb-fejen liba láb -fejen 50 ligniten építették , nyugat meg ugyan azon Európát lerombolja , valaki mondta volna majd a dőzsölő pökhendi lenéző javakban dúskáló keblére öleli a bukott kommunistákat nem hittem volna el .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!