Egymilliárd forintnyi bort öntött ki egy maszkos tettes egy spanyol pincészetben

2024. február 20. 06:31

Itt a borterrorizmus?

2024. február 20. 06:31

Spanyolországban egy ismeretlen tettes 2,5 millió euró értékű bort öntött ki szándékosan egy pincészetben. Spanyolországban egy ismeretlen tettes vasárnapra virradóra 

60 ezer liter, csúcsminőségű bort öntött ki szándékosan egy pincészetben,

 amelynek becsült értéke 2,5 millió euró (csaknem egymilliárd forint) volt.

Az estről az Europa Press és más helyi hírügynökségek számoltak be José Moróra, az érintett vállalkozás, a Bodegas Cepa 21 vezetőjére hivatkozva. A feltételezett szabotázsakció, amelyet biztonsági kamerákkal is rögzítettek, a Madridtól mintegy 150 kilométerre északra található Castrillo de Dueróban történt. A tájékoztatás szerint biztosan nem lopás kísérletéről volt szó.   

Az éjszaka közepén egy arcát eltakaró férfi lépett a pincészet raktárába, és kevesebb mint egy perc leforgása alatt megnyitotta öt acéltartály csapját,

 amikben olyan luxusborokat tároltak, mint Malabrigo és Horcajo. A videófelvételeken látható, hogy a behatoló kiismerte magát a létesítményben – mondta Moro.   

A helyi sajtó feltételezései szerint a rejtélyes betörés hátterében 

szabotázs, vagy bosszú

 állhat. Moro ezzel kapcsolatban mindössze annyit közölt, hogy van egy halvány sejtelmük, mi állhat a háttérben, de nyilvánosan nem akar mondani semmit, hogy ne hátráltassa a rendőrség nyomozását.

Ebben a cikkben egy videó is megtekinthető a vandalizmusról.

(MTI)

Címlapfotó: Shutterstock

 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Unknown
2024. február 20. 20:00
Abból a finom mustból……hogy lesz az a szar bor?🥂
patópál
2024. február 20. 15:08
Legközelebb ki fogja fizetni az idénymunkásokat.
tomyumsoup
2024. február 20. 10:13
Senkinek sem fog hiányozni az a moslék, maximum pár alkoholistának.
Ugandai Bubu
2024. február 20. 09:36
A borok készítése hatalmas széndioxid kibocsátással jár ;) Az EU támogathatná a tőkék kivágását, ráadásul csak hülyülnek az alkoholtól a népek :) Egy jó erős fagy kellene március végén, különben itt még a jövő hetet is lefőzik az alkesz népek :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!