Döntött Lukasenka, ismét elindul az elnöki székért

2024. február 26. 09:04

Sorra halnak meg a belarusz elnök ellenlábasai, de szerinte „egyetlen egy felelősségteljes elnök sem hagyná cserben a népét”.

2024. február 26. 09:04

„Egyetlen egy felelősségteljes elnök sem hagyná cserben a népét, mely követte őt a csatába” – fogalmazott Aljakszandr Lukasenka fehérorosz vezető vasárnap, a belarusz parlamenti választásokon leadott voksát követően, írta meg az Euronews.

A fehérorosz elnök ezzel bejelentette (újra)indulását a vezetői székért, noha a lap szerint hozzátette azt is: az elnökválasztásig hátralévő egy év során „sok minden változhat”.

A belarusz elnök bejelentése előtt megírtuk: sorra halnak meg Lukasenka ellenlábasai Fehéroroszországban. Tavaly május óta öt politikai fogoly vesztette életét. Erről itt olvashat bővebben.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Ilya Pitalev / SPUTNIK / AFP

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2024. február 26. 15:54
Stabilitas, beke es biztonsag, evtizedek ota. Minek valtanak le? Az ellenpeldat kivaloan lehet latni ukrajnaban, ahol a nyugatbarat bohocok romokka valtoztattak az orszagot.
Burg_kastL71-C
2024. február 26. 10:30
Az ottani geopolitikai helyzetben meg kell céloznia az azeri elnök minapi 95%-os győzelmét mindenképpen, hogy a győzelem nagyságán semmi csorba ne essék. Legyen már egy biztos pont abban a térségben.
Kovács Ubul
2024. február 26. 10:21
"Bár Magyarország korábban csatlakozott ahhoz az uniós nyilatkozathoz, mely szerint a tagállamok nem ismerik el Alekszandr Lukasenka legitimitását az Orbán-kormány kevesek egyike a nyugati szövetségesi rendszerekben, amelyek hivatalos kapcsolatot tartanak fenn a rezsimmel. Szijjártó Péter idén februárban Minszkbe látogatott, illetve áprilisban is fontosnak tartotta, hogy Budapestre hívja a fehérorosz külügyminisztert."
Massimiliano Prospero dArco
2024. február 26. 09:59
majd szíjgyártó petike benyal neki tövig európa utolsó mocskos diktátorának
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!