Az amerikai külügyminisztérium is beismerte: rendkívül súlyos a helyzet az ukrán fronton

2024. február 28. 07:34

Ukrajna legfontosabb szövetségesének kommunikációjában a propaganda és a józanság keveredik.

2024. február 28. 07:34
null

Az Ukrinform arról ír, hogy az ukrán védelmi erők ugyan „tovább fognak haladni az orosz csapatok elleni harcban, de sokkal nehezebb dolguk lesz az amerikai kongresszus tétlensége miatt, amely késlelteti a segélyek jóváhagyását” – erről Matthew Miller, az amerikai külügyminisztérium szóvivője beszélt, aki kérdésre válaszolva beismerte: „a helyzet most rendkívül súlyos (az ukrán fronton)”.

Ezt is ajánljuk a témában

Hangsúlyozta: „Láttunk olyan ukrán csapatokat, akiknek 

nincs meg a szükséges lőszerük az oroszok visszaveréséhez.

 Bátran harcolnak, vannak páncélozott járműveik, fegyvereik és lőszereik, de be kell osztaniuk, mert az Egyesült Államok kongresszusa tétlen”.

A külügyminisztériumi szóvivő ezt követően átkapcsolt propaganda üzemmódba és kifejtette: Washington arra számít, hogy „2024 végéig 

az ukrán csapatok továbbra is bátran harcolnak és haladnak előre,

 ahogyan azt a közelmúltban a Fekete-tengeren is tették, de mindez sokkal nehezebb lesz számukra, ha nem jutnak lőszerhez”.

Hozzátette: ha a képviselőház szavazást tartana az Ukrajnának nyújtott segélyről, az átmenne. „Felszólítjuk a kongresszust, hogy tegye meg kötelességét, tartsa meg ezt a szavazást, és nyújtson segítséget az ukrán hadseregnek, amelynek nagy szüksége van rá” – mondta a szóvivő.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/EPA/Sebastien Nogier

 

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gebsi1
2024. február 29. 08:30
A kérdés ma már csak az, hogy az oroszoknak szüksége van-e Odesszára és a még megmaradt hohol tengerpartra ahhoz, hogy végleg partvonalon kívülre juttassák Ukrajnát.
Akitlosz
2024. február 28. 16:40
Az oroszok növelik a hadsereg méretét. Ezek az intézkedések tavaszra beérnek. Előbb utóbb lesz az ukrán arcvonalon gyenge pont, ahova nem fog elegendő ukrán katona jutni.
Akitlosz
2024. február 28. 16:35
"rendkívül súlyos a helyzet az ukrán fronton" Igen, de lesz még ennél súlyosabb is.
gyaloggos
2024. február 28. 14:58
NAMÁRMOSTAN! MINDENKI tudja, hogy az UKRÁNOK ezt a háborút NEM NYERHETIK meg! S MÁR az idő is az oroszoknak dolgozik, és VÉGÜL úgyis TÁRGYALÓASZTALHOZ ülnek az ukránok , csak az a kérdés, MELYIK, mekkora terület lesz kiszakítva a mai Ukrajnából. EZ a realitás !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!