Afgán migráns szurkált halálra egy fiatalt Temesváron

2024. február 01. 13:59

Az utcán fekvő fiatalra egy helyi lakos figyelt fel. A román sajtó szerint a tettes vélhetően afgán állampolgár.

2024. február 01. 13:59

Fiatal migránst gyilkoltak meg szerdán este Temesváron, a 28 éves férfit szíven szúrták, támadóját még keresi a rendőrség – közölte csütörtökön a román sajtó.

Három szúrás okozta a fiatal halálát

A sajtóinformációk szerint a gyilkosság Temesvár Gyárváros nevű negyedében történt este tíz óra körül, egy olyan környéken, ahol a helyi sajtó szerint ázsiai bevándorlók is laknak. A Digi24 hírportál azt írja, hogy az utcán fekvő fiatal férfire egy helyi lakos figyelt fel, aki jelentette az esetet a 112-es segélyhívó számon. A hatóságok kiszálltak a helyszínre, de az áldozat életét már nem tudták megmenteni. Halálát három, a szívére irányzott késszúrás okozta.

A Tion.ro temesvári hírportál szerint a bejelentő valójában a migránsok közötti összetűzésre figyelt fel, amikor 22 óra 17 perckor hívta a rendőrséget. A kiérkező hatóságok már csak az áldozatot találták a helyszínen.

A román sajtó szerint a férfi afgán állampolgár, és vélhetően a támadó is a honfitársa. Őt még keresi a rendőrség, de két másik afgán állampolgárt már őrizetbe vettek, a gyanú szerint szemtanúi voltak a bűncselekménynek.

A Temes megyei rendőrség nem adott ki hivatalos tájékoztatást az esetről. Az üggyel foglalkozó Temes megyei törvényszéki ügyészség sajtóosztálya az MTI-nek megerősítette, hogy bűnvádi eljárást indítottak gyilkosság miatt. A nyomozásra való tekintettel nem árultak el további információkat, egy későbbi időpontra ígértek részletes tájékoztatást.

A román-szerb határhoz közeli bánsági városban 2021-ben is történt egy hasonló eset, mely afgán bevándorlók közötti leszámolásnak bizonyult. A két migránsbanda közötti nézeteltérésben egy férfit leszúrtak, egy másikat megsebesítettek. Az afgán állampolgárságú támadót két hónappal később Athénban tartóztatta le a rendőrség.

(MTI/Mandiner)

Nyitóképünk csupán illusztráció! Fotó: ValynPi14 képe a Pixabay -en.

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
papalimapapa
2024. február 03. 13:50
Nyírják csak egymást, de jobb lenne, ha mindezt otthon tennék.
Savoiard
2024. február 02. 00:31
A londoni savas támadásról nincs hir? 31 éves anyjukat, 3 es 8 éves lányát támadta meg vegyszerrel a muszlim állat..
Ehetős Odó
2024. február 01. 20:40
Migráns belügy. Lapozzunk.
palicsi-2
2024. február 01. 19:49
Csak a szokásos! Dolgozott a "sebész"!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!