Videón, ahogy a német gazdák begurulnak Berlinbe

2024. január 14. 22:27

Traktorokkal és más mezőgazdasági gépekkel érkeznek.

2024. január 14. 22:27
Farmers' protests - Berlin

Ahogy korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk róla, a német kormány a dízel üzemanyagra vonatkozó, több mint hetven éve érvényben lévő adókedvezmény megszüntetését tervezi. A tiltakozók nyomására – az eredeti tervtől eltérően – nem egy lépésben, hanem fokozatosan, három év alatt kívánja bevezetni az intézkedést. 

Ezt is ajánljuk a témában

A feldühödött gazdák azonban tüntetésekbe kezdtek, hogy nyomást gyakoroljanak a Scholz vezette koalíciós kormányra. Az internetre felkerült videók tanúsága szerint a német gazdák már Berlinbe is begurultak, az egyik ilyen felvételt alább láthatják:

Nyitókép: SEBASTIAN GOLLNOW / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP
 

 

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Temeráf
2024. január 15. 08:45
El kell tüntetni a gazdákat mert nagy az igény az amerikai ukrán gabonára, meg a műhúsra németországban. Az agrárminiszter megmondta, hogy a mezőgazdaság az káros, már a saját élelmüket sem akarják meg termelni. Ezt az amerikaiak előre megtervezték, hogy németországot tönkre tenni, és teljes káoszt teremteni, és sikerül nekik, mert ez a német kormány saját nemzete ellen dolgozik! A bornyú német meg most kezd rájönni, de már lassan késő, amerika meg majd megfizet ezért.
Búvár Kund
2024. január 15. 08:31
Valljuk be őszintén, az embek tömegeire a legjobban és a leghamarabb a zsebükön keresztül lehet hatni, és nem ideológiákkal. Mit érdekli Jóskát/Jüregent, hogy megerőszakolják a lányt a másik utcáról vagy félholtra verik a két házzal arréb lakó gyerekét? Mit érdekel enge, hogy leállítják a Paksi erőművet, mit érdekel engem, hogy új korház épült két várossal odébb vagy felépült Pesten a Zene háza? Mit érdekel engem, hogy két buzi összeházasodhat vagy sem, vagy hogy Rozika elvetetheti-e a szülentendő gyereket vagy sem ? Mit érdekel engem, hogy az országom 1 vagy két milliárdot küld ukrajnába fegyverért? Mit érdekel engem, hogy Orbán iskolát épít a székelyeknek vagy palotát magának Nyolcvanpusztán ? Nagyon keveset... Ameddig az emberek tömegei nem érzik jelentősen a saját zsebükön/ bőrükön a változásokat,nem mozdulnak... Gyurcsány ellen se lett volna itt semmi 2006-ban, ha nem jöttek volna a megszorítások, amit már kőkeményen megéreztek a saját zsebükön az emberek tömegei ..
salmonella
2024. január 15. 06:08
1945.IV.20 újratöltve. Ez a kopasz majom mikor fog kapitulálni?
antallmiki
2024. január 15. 04:29
Putyin vezette egészen Berlinig a német gazdákat! Erre itt a bizonyíték: https://youtube.com/shorts/F43R4IJlnf4
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!