Történelmi nap: hamarosan a Holdon is olvasható Karikó Katalin sikertörténete

2024. január 08. 13:14

Elindult a Hold felé a Peregrine és rajta a Téridő Plakett, amelyre felkerült többek között Karikó Katalin munkássága, az Aranycsapat története és Erőss Zsolt neve is.

2024. január 08. 13:14
WEISSMAN, Drew; KARIKÓ Katalin

Az Astrobotic Technology magyar idő szerint 8:18 órakor indította útjára a Peregrine nevű landolóegységét, melyen a Puli Space Technologies Téridő Plakettje is helyet kapott. Ezzel első magyar tárgyként kezdte meg utazását a Hold északi félteke felé – közölte Facebook-oldalán a repülőgépipari vállalat. Az Astrobotic bejelentése alapján a többször elhalasztott indulás végre a tervek szerint alakult, a Peregrine pedig 2024. február 23-án landolhat a Holdon.

 A Téridő Plakett egy 200x200 milliméteres kerámiatábla, amely akár 5000 évig is ellenállhat a szélsőséges környezetnek.

Rágravírozták többek között Karikó Katalin és Freund Tamás munkásságát, az Aranycsapat történetét, Weöres Sándor életművét, valamint Bartók Béla, Mátyás király és Erőss Zsolt nevét is.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Muki46
2024. január 08. 19:19
Ezt a gátlástalan tömeggyilkos némbert inkább föl kéne akasztani.
KBA98
2024. január 08. 16:59
Egy nagy tükör kell neki, ahol szembenézhet magával!
alexandrosz-2
2024. január 08. 15:02 Szerkesztve
Ez a gyilkos a bandájával nagysàgrendekkel több embert nyomoritott, kínzott és gyilkolt meg, mint mengele. Elképesztően aljas ő is, a bandája is, meg az őt istenítő agyhalottak is.
I feel the earth move under my feet
2024. január 08. 14:35
Barna_Public 2024. január 08. 13:41 Oda gravirozzák a rns "vakcina" áldozatainak a nevét meg a szerte a tobbnyire feher emberek lakta országokban a u.n. vakcina kiosztása utáni tartós 5-20%-os megemelkedett halálozási adatokat is. Gyilkost ünnepeltek, szerencsétlen nyomorultak! Állításodat, miszerint a halálozási statisztikákban szignifikáns és minden kétséget kizáró ok-okozati összefüggés mutatható ki mRNS vakcina (pfizer) és halálozási gyakoriság emelkedése között, nos ezt senki nem igazolta eddig, pedig 14 milliárd(!) dózist használtak fel eddig. NEM TUDSZ HITELT ÉRDEMLŐ STATISZTIKÁT/KUTATÁST prezentálni.. ergo csak egy hőbörgő, tanulatlan bunkó vagy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!