Normális az, aki levessel locsolja a Mona Lisát?

2024. január 29. 08:09

Aligha lehetnek épelméjűek azok az emberek, akik attól remélik az élelmiszerek támogatását, ha levessel próbálnak kárt tenni egy ilyen csodálatos alkotásban.

2024. január 29. 08:09
Protesters throw soup at iconic renaissance painting Mona Lisa
Bánó András
Bánó András
Hírklikk

„Néhány hónapos szünet után újból fejébe vette két, magát környezetvédőnek tartó nő, hogy egy világhírű festmény tervezett megkárosításával hívja fel a figyelmet a környezetvédelem és az »egészséges és fenntartható élelmiszerekhez« fűződő jog fontosságára.

Ezúttal az eset a párizsi Louvre-ban történt, ahol a két hölgy levest locsolt a világ leghíresebb festményére, Leonardo da Vinci Mona Lisájára. Hogy miért gondolta a Riposte Alimentaire (élelmiszer-válasz) feliratú pólót viselő két hölgy, hogy ezzel az akcióval támogathatja leghatékonyabban a Bretagne-ból indult helyi termelőktől származó egészséges élelmiszereket, az valószínűleg majd az elmegyógyintézetben feltehetőleg lezajló vizsgálatok alkalmával derül ki. 

Véleményem szerint ugyanis aligha lehetnek épelméjűek azok az emberek, akik attól remélik az élelmiszerek támogatását, ha levessel próbálnak kárt tenni egy ilyen csodálatos alkotásban.

Egy dologra mindenképpen érdemes felhívni a figyelmet. Az ilyen esetek miatt sajnos meg kell szigorítani a múzeumokban a csomagok bevitelét a kiállítótermekbe. Ha a lábast tartó nylonzacskó fennakadt volna az ellenőrzésen, az őrült nők ketrecébe való hölgyek aligha tudtak volna akciót indítani a Mona Lisa ellen.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Riposte Alimentaire / Handout/Anadolu via Getty Images

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lefty67
2024. január 30. 21:49
Még jó, hogy nem ragasztották magukat oda a képhez! Kiváncsi vagyok itthon mikor jelennek meg ezek a félkegyelműek?
survivor
2024. január 30. 10:13
Két nagy frász. Hétvégére elzárás. Mobil nélkül....!!
snfbvksan
2024. január 30. 07:02
"Az ilyen esetek miatt sajnos meg kell szigorítani a múzeumokban a csomagok bevitelét a kiállítótermekbe." Hiba lenne a megátalkodott, aljas ultra kisebbség miatt az ép emberek tömegét vegzálni. Égalité - persze. De nem minden egyenlő mindennel. A pusztító ultra kisebbséget kell elpusztítani, nem a tömegeket terrorizálni. Szerintem egy nyilvános korbácsolás elvenné ezen idióták és potenciális utódaik kedvét is a hasonló akcióktól. A libsi igazságNEMszolgáltatás következménye az ilyesmi.
atti64
2024. január 29. 21:33
UGY HÁTBA BASZTAM VOLNA EGY FÉLTÉGLÁVAL HOGY TÖBBET ILYET BIZTOS NEM CSINÁLT VOLNA!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!