Lelőttek egy imámot Amerikában

2024. január 04. 08:13

Szerda reggel történt a támadás, az elkövető szökésben van.

2024. január 04. 08:13
US imam dies after shooting outside mosque in New Jersey

A New Jersey állambeli Newarkban egy mecset imámját szerdán kora reggel lelőtte egy ismeretlen támadó, aki továbbra is szökésben van – írta meg a BBC. A hatóságok sajtótájékoztatón közölték, hogy szerintük Hassan Sharif imám meggyilkolását nem belföldi terrorizmus vagy faji/vallási előítélet motiválta. 

Sharifra több lőtt sebbel találtak mecsetje, a Masjid-Muhammad-Newark előtt hajnalban. Kórházba szállították, ahol később belehalt sérüléseibe.

Matthew Platkin, New Jersey államügyésze szerint a nyomozók általában „nem hoznának nyilvánosságra ilyen típusú információkat az eljárás korai szakaszában”, de a muszlim közösséggel szembeni előítéletek növekedése arra kényszerítette őket, hogy felfedjék előzetes megállapításaikat.

Tudom, hogy a globális események fényében és az államunkban tapasztalható, számos közösséggel szembeni előítéletek növekedésével sokan vannak New Jerseyben, akik most fokozott félelmet vagy aggodalmat éreznek a gyilkosság hírére” 

– mondta.

Phil Murphy kormányzó közleményt adott ki, amelyben arra kér mindenkit, aki információval rendelkezik, hogy jelentkezzen. „Szeretném biztosítani a muszlim közösséget és minden vallású embert arról, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy minden lakos biztonságban legyen, különösen az imaházakban vagy azok közelében” – mondta.

Nyitókép: Masjid Muhammad-Newark / Handout / ANADOLU / Anadolu via AFP
 

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. január 04. 10:40 Szerkesztve
"Hasadt Tölgy jan. 04. 08:35 Kezdődik. (Samuel Huntington 30 éve megjósolta: Civilizációk összecsapása - Clash of Civilizations,)" Kezdődik??? Dehogyis! Folytatódik, 1300 éve ez megy: • https://tinyurl.com/yvjzay99 — Térkép: Az iszlám földközi-tengeri pusztításának 13 évszázada • https://tinyurl.com/ytpe6m8p — bevandorlas-az-iszlam-doktrinaban-es-tortenelemben (Bill Warner PhD.) • https://bit.ly/47PqURk — a-migracio-allah-teruleti-hoditasainak-leghatekonyabb-modja • https://tinyurl.com/ytplkycl — ”le-fogjuk-igazni-europat” – az-iszlam-bevandorlas-valodi-celja • https://tinyurl.com/yl6vart5 —mit-fognak-tenni-a-muzulmanok-ha-mar-eleg-erosek-lesznek (egy muzulmán jogtudós előadásában) És folyamat háttere a II. vh. óta: https://bit.ly/3RNfFm3 — Fjordman: Az Eurabia-kod 1. resz (Az 5. bekezdéssel kezdődik a konkrét téma.)
Nuttika
2024. január 04. 10:23
Érdekes. Amikor zsidókat vertek agyon rassz alapján, akkor nem merült fel ugyan ez, mert a palesztinokért őrjöngtek a támadok. Ez meg inkább négerek egymás közti leszámolása.
Mandiner444hu
2024. január 04. 10:19
Újabb hullámokat gerjeszt a 2023 október 7.-i muzulmán terrortámadás
backsplash
2024. január 04. 10:16
Beszippantja a niggereket az iszlám.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!