Itt az újabb Covid-hullám, oltásokat sürget Brüsszel

2024. január 10. 07:46

Folyamatosan ébernek és felkészültnek kell lenni a Bizottság egészségügyi biztosa szerint.

2024. január 10. 07:46

A jelen téli időszakban újra felerősödött a Covid-járvány szerte Európában. Az EU egészségügyi biztosa, Stella Kyriakides ezért sürgeti az újabb oltásokat a vírus ellen.

A brüsszeli biztos szerint a Covid és más vírusok újra és újra járványhullámokat okoznak a kontinensen.

„Az oltások továbbra is pajzsot jelentenek a Covid ellen, különösen a társadalom legsérülékenyebb tagjai számára. Ezért is sürgettem a tagállamok egészségügyi minisztereit a Covid és az influenza elleni oltásokra” – jelentette ki a biztos.

A görög politikus szerint folyamatosan ébernek és felkészültnek kell lenni.

„Megfelelő tesztelésekre és közlésekre van szükség, és a Coviddal kapcsolatos adatok megosztására. Ez az egyetlen módja annak, hogy hatékonyan tudjuk követni a vírus terjedését, ezzel is biztonságban tartva egymást.”

Az Euractiv arról ír: több európai város újra bevezetett Coviddal kapcsolatos korlátozásokat, például a kötelező maszkviselést. A lap szerint viszont egyesek amiatt aggódnak, hogy a Covid-korlátozásokat épp az EP-választás előtt tudnák kihasználni a szélsőjobboldali pártok. 

 

Fotó: PEAKSTOCK / SCIENCE PHOTO LIBRAR / LDA / Science Photo Library via AFP

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lombi
2024. január 10. 14:14
Oltást szeretnének? Pár sms és már jön is. Oltakozzatok!!! Itt a világvége!!! Oltakozzatok!!! Csak az ússza meg, aki a Pfizert juttatja extraprofithoz. a töbiek mind meghalnak. Oltakozzatok!!!
karakter-2
2024. január 10. 10:29
Remélem ez nem lesz igaz ( hír maga sajnos igaz, de remélem amit a Pfizer főzsidaja jósol nem lesz igaz). 'A Pfizer megdöbbentette az orvosi társadalmat, amikor 43 milliárd dollárért felvásárolta a Seagen nevű kis gyógyszergyártó céget, amely un. turbó daganatos betegségeket kezel...így a Pfizer a világ legnagyobb onkológiai vállalata lesz, amely képes kezelni a legtöbb mRNS-vakcina által okozott 'turbó' daganatos megbetegedést. Albert Bourla, a Pfizer vezérigazgatója ezeket mondta: - Az emberek 33%-a fog un. turbó rákot kapni a jövőben (ebben biztos). - Egész családok lesznek érintettek (biztos ebben is). - Az új rákkezelések (amelyeket ők biztosítanak) olyanok, mint a "rakéták", amelyek a "legtöbb" turbó rákos megbetegedést megcélozzák. - A Pfizer olyan méretben fogja gyártani a daganatellenes 'rakétákat', amilyenre még soha nem volt példa. .. - "Nagyüzemileg" fogják előállítani, "mint az mRNS-t".' Szörnyen hangzik. https://ysb.co.nz/pfizer-makes-43-billion-bet-on-turbo-cancers/
karakter-2
2024. január 10. 10:01
Úgy tűnik nem sok vakcina rajongó maradt a mandineren - pedig pár hónapja még féregnek, hülyének neveztek engem is az 'oltásellenességem' miatt.
monuskaroly
2024. január 10. 09:56
Talán csak nem lejár a Pfízer szavideje?????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!