Európa, a bukott pókerjátékos

2024. január 15. 10:12

Európa vezetői, mint a kezdő pókerjátékos, aki ha egyszer tartja a tétet, az all-inig is elmegy semmivel a kezében, félnek kiszállni a játszmából.

2024. január 15. 10:12
null
Szalai Szilárd
Szalai Szilárd
PestiSrácok

„Két év alatt sem csökkent a háborús pszichózis Nyugat- Európában. Ahogy az első világégést megelőzően csak a szikrára vártak a puskaporos hordó kanócát szorongató nagyhatalmak, úgy most ismét a háborúban próbálja levezetni a liberális demokráciák egy része az odahaza felgyülemlett társadalmi feszültséget. Európa vezetői, mint a kezdő pókerjátékos, aki ha egyszer tartja a tétet, az all-in-ig is elmegy semmivel a kezében, félnek kiszállni abból a játszmából, ami már valójában a mi zsetonunkra megy– és persze az ukránok életére.
 

Ha valaki azt gondolta a Covid-járványból való kilábalás közepette, hogy belpolitikai haszonszerzés céljából, és a válságkezelés hiányosságának elfedése végett majd a római hagyományok mentén legalább dicsőséges hadvezérként eladja magát odahaza, annak elfelejtettek szólni, hogy bilibe lóg a keze, az analogikus évszám pedig 475 környékén jár. Ha esetleg Nyugat- Európa vezetői közül bárkinek is komolyan megfordult a fejében az, hogy a járvány esetleges hibás kezelése miatt elhunytak súlyos politikai terhét felülírja, hogy az egész tetejébe még százezrével mészárolják az ukránok és oroszok egymást, az tévedett. A normális európai emberek éppen elég halált láttak az elmúlt 3- 4 évben.”

Nyitókép: UNION EUROPEENNE / HANS LUCAS / AFP

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2024. január 15. 19:01
" háborúban próbálja levezetni a liberális demokráciák egy része az odahaza felgyülemlett társadalmi feszültséget" Aha, s ehhez felbérelte az oroszt, hogy támadja meg Ukrajnát. Ti talpnyalók, hétről hétre alulmúljátok magatokat.
polárüveg
2024. január 15. 16:33
Mivel Európa kiadta a kártyákat a kezéből, ezért nem tekinthető játékosnak, csak asztaldísz bábnak.
EX_Terminator
2024. január 15. 15:04
Ha nem könyveled el a veszteségeid még időben, mindent elbuksz.
oberennsinnen49
2024. január 15. 11:20
"Európa, a bukott pókerjátékos": A csaló pókerjátékos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!