ENSZ: „Egyértelműek a bizonyítékok, hogy a migráció hozzájárul a jóléthez és fejlődéshez”

2024. január 22. 21:14

A szervezet ezért 7,9 milliárd dollárt kér a potenciális donoroktól a migránsok támogatására.

2024. január 22. 21:14

Az ENSZ Nemzetközi Migrációs Szervezetének (IOM) célja, hogy egy új finanszírozási ösztönzés révén ebben az évben 7,9 milliárd dollárt (2765 milliárd forint) gyűjtsön a migránsok támogatására – közölte a szervezet hétfőn. A genfi székhelyű szervezet a kormányoktól, a magánszektortól és egyéni adományozóktól kér forrásokat – áll az IOM közleményében.   

Egyértelműek a bizonyítékok, hogy a jól irányított migráció nagyban hozzájárul a globális jóléthez és a fejlődéshez. 

Jobban tudunk és jobban kell teljesítenünk” – közölte Amy Pope, az IOM főigazgatója.   

„A migráció hasznos mind a migránsoknak, mind a társadalomnak”

A szervezet indoklása szerint azért tesz külön erőfeszítéseket adománygyűjtésre, mert a lakhelyük elhagyására kényszerült emberek száma 2022 végére elérte a 117 milliót, beleértve azt a 71 millió főt, aki a saját országában kényszerült elhagyni otthonát. Pope, aki korábban a Fehér Ház egyik magas rangú tisztségviselője volt, 2022 októberében vette át az IOM irányítását, és akkor ígéretet tett arra, hogy 

együttműködik a magánszektorral a migrációs problémák kezelése érdekében. 

Az IOM az adománygyűjtése részeként pályázik egy olyan összeg, 2,7 milliárd dollár összegyűjtésére, amelynek segítségével meg tudná akadályozni a nem ember általi kényszer okozta kitelepítéseket, beleértve azokat az eseteket, amikor az emberek az éghajlatváltozás miatt kénytelenek költözni. Az IOM bevándorláspárti szervezet, alapelve szerint a globális migráció hasznos mind a migránsoknak, mind a társadalomnak, ezért azt nem megállítani, hanem globális összefogással fenntartani és menedzselni kell.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Julien Warnand

 

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tarpibp
2024. január 24. 06:31
Annyira klasszikus baloldali érvek, melyeket használnak. Semmi konkrétum csak beígérik, hogy majd jobb lesz. A nyomor és pusztulás csak amlátszat valójában jön a kánaán. Mintha egy sztálini vagy rákosi propagandát olvasna az ember. Ez a mai ballib oldal.valósága.
vandor-58
2024. január 24. 05:47
És ne kapjak agyfaszt? Ezek a rongytúró féregnyúlványok jót tesznek Európának elég durva kijelentés a körülmények ismeretében nem ezeket kellene instápolni már így is van bőven hajléktalan minden európai országban azokat kéne munkába fogni ahelyett hogy újabb gondot veszűnk a nyakunkba, na az még egy fokkal jobb is lenne, a Kádár rendszerben ez azért működött vagy elvittek kmk-ért.
palinka-0
2024. január 23. 22:55
fel kell gyorsítani hogy nálunk is jólét és fejlődést lehessen
EX_Terminator
2024. január 23. 15:32
Titeket gyalázatos hazug férgeket meg egyszerűen csak ütni kell. De szóba állni veletek? Soha nem fogok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!