Németországban Scholzot várhatóan nemsokára elzavarják a fenébe a kis aktatáskájával együtt

2024. január 21. 13:15

A nyugati társadalmak militarizálódnak, illetve a politikai elitjük igyekszik militarizálni. Nem ostobaság, amit csinálnak, sőt. Az önvédelmi ipar fejlesztésével és a sorkatonaság visszaállításával még az is lehet, megélik a XXI. század második felét.

2024. január 21. 13:15
null
Ambrózy Áron
Ambrózy Áron
Pesti Srácok

„Németországban Scholzot várhatóan nemsokára elzavarják a fenébe a kis aktatáskájával együtt. Talán a korábbi korrupciós ügyeit is előveszik, csak takarodjon már el. Ha pedig a kancellárt leváltják a kormányzó pártok, akkor egyéb pozíciókban is lesz mozgás. A boldog emlékezetű Liz Trussnál is ostobább német külügyminiszter, és a meseíróként rendkívül széles közgazdaságtani és vezető tapasztalatokat felhalmozó gazdasági miniszter is mehet Scholz után a rügeni tengerpartra napozni, feltöltődni. A bukmékerek szerint ebben az esetben Boris Pistorius jelenlegi védelmi miniszter veszi át a kancellári feladatokat, akiről érdemes tudni, hogy noha a sorkatonaságon túl semmi kapcsolata nem volt korábban a Bundeswehrrel, hamar bebizonyította, hogy fejben képes bármikor visszatérni a poroszos katonai hagyományokhoz és önfeledten kiszolgálja az amerikai érdekeket. És minden ellenkező híreszteléssel szemben az amerikai érdekek jórészt teljesen egybevágnak a német érdekekkel.

Mert rövid- és középtávon a németek előtt komolyabb kihívások is állnak, mint a német gazdaság állapota. Olcsó energiát majd szereznek valahonnan, illetve elveszik valakiktől erőszakkal, addig meg kipofozzák az alkotmánybíróságtól a szükséges költségvetési mozgásteret, hogy szemtelenül dotálhassák a megrendült iparukat. A Brüsszel és Berlin között húzódó, holdfényben szépen csillogó f@sznyálhíd miatt pedig se Ursula, se utódja nem fog kötelezettségszegési eljárásokat indítani olyan apróságért, mint a német ipar tiltott szubvenciója. Erre a mutatványra (törvényalkotás–hitel–szubvenció) egyébként egy közepesen idomított, valamelyest szobatiszta csimpánz is képes lett volna napsütéses időben, csak a Habeckkel súlyosbított Scholz kancellárnak nem jött össze. Féleszűek között félszemű a király. 

Szóval a német gazdaság nem különösebben izgalmas megingásait simán lehet kezelni, ha elzavarják avokádót kapálni a legkártékonyabb zöldeket és a legostobább szociáldemokratákat. Hogy végre a szakértelem kerüljön kormányra, ahogy nálunk az amúgy semmihez nem értő kommunisták mantrázták a ’90-es években, amikor vissza akartak térni. Pistorius simán képes lesz összekalapálni egy működőképes kormányt, amelyik néhány törvény elfogadásával és némi hitelfelvétellel újra pályára állítja az országot. És akkor foglalkozhatnak a valódi kihívásokkal. 

Németországnak ugyanis két valódi problémája van: a bevándorlás és a woke. 

Ezt a két ügyet pedig egyszerre fogják kezelni, méghozzá a német (porosz) hagyományoknak megfelelően, a társadalom teljes militarizálásával. Első körben érkezik egy ötéves gazdaságfejlesztési terv, majd jöhet a Rajna-vidék remilitarizálása majd jöhet a sorkatonaság visszaállítása, pár kisebb léptékű háború, és minden rendben lesz. Ez mindössze tíz év, a birodalom meg ezer évig fennmarad utána. (Dehogy, nekimennek a ruszkiknak, a bábú pedig visszasétál a startmezőre.)”

Nyitókép: MICHAELA Stache / AFP

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
airwolf
2024. január 22. 14:49
Éveket éltem Németországban. Bocsánat, Bajorországban. amit a balodali kormány tesz jelenleg, azért annak idején J. Strausz már régen megrendszabályozta volna. A saját népük ellen tesznek. szégyelljék magukat azok akik rájuk szavaztak. talán most lesz változás, de sajnos úgy látom, hogy ott is ugyanaz a probléma mint nálunk: nincs értékelhető altarnatíva.
atti64
2024. január 21. 21:46
TÉVEDÉS NEM ELZAVARNI KELL HANEM A TRAKTOR UTÁN KÖTNI AZ ELZAVARÁSSAL NAGYON JOL JÁRNA. BE KELL KEMÉNYITENI A SZARZSÁKOKNAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
VitaLin
2024. január 21. 20:58
"Mert rövid- és középtávon a németek előtt komolyabb kihívások is állnak, mint a német gazdaság állapota. Olcsó energiát majd szereznek valahonnan, illetve elveszik valakiktől erőszakkal, addig meg kipofozzák az alkotmánybíróságtól a szükséges költségvetési mozgásteret, hogy szemtelenül dotálhassák a megrendült iparukat." Ha ez ennyire egyszerű lenne, nem lenne bajban a német gazdaság. Azzal sem értek egyet, hogy Amerika érdeke azonos lenne a német érdekekkel. Sőt, ellenkezőleg. Amerika érdeke az, hogy a német gazdaságot lenn tartsa - amíg ez működik, az euró nem ellenfele a dollárnak. Őrült ötletek születhetnek a jelenlegi válság megoldására, de egyedül sem Amerika, sem Németország nem tudja megoldani. nagyobb haszonnal jár a jelenlegi "billegés", Németország pedig egy féllábú vak. Ha Brüsszel nem találja meg a helyes utat, marad a háború, és a csörte következő állomása az USA-Kína kötélhúzás. A versenyt a "súlyosabb" fogja nyerni - EU-nak nem lesz beleszólása.
nitsahon
2024. január 21. 20:28
Jobb ELŐBB, mint KÉSŐN!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!