Telefonon tárgyalt Orbán a spanyol kormányfővel: „Ukrajna uniós csatlakozási tárgyalásainak megkezdése előkészítetlen és időszerűtlen”

2023. december 07. 16:23

A megbeszélés során Orbán Viktor kísérletet tett arra, hogy meggyőzze Pedro Sanchezt az európai egység megőrzésének szükségességéről.

2023. december 07. 16:23
Orbán Viktor magyar kormányfő

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délután telefonon megbeszélést folytatott Pedro Sanchez spanyol kormányfővel, az Európa Unió Tanácsának soros elnökével, úgy is, mint a jövő év második felében az EU-elnökséget adó ország vezetője – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A megbeszélés során Orbán Viktor kísérletet tett arra, hogy meggyőzze spanyol kollégáját az európai egység megőrzésének szükségességéről. Tekintettel arra, hogy Ukrajna EU-csatlakozása ügyében jelentős véleménykülönbség áll fenn a tagállamok között, Magyarország javasolja, hogy az Európai Tanács soron következő ülésének napirendjéről vegyék le a kérdést. Magyarország Ukrajna uniós csatlakozási tárgyalásainak megkezdését előkészítetlennek és időszerűtlennek tartja – mondta a spanyol kormányfőnek Orbán Viktor.

(MTI)

Fotó: Yves Herman/POOL/AFP

 

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bodrigyuri
2023. december 07. 21:44
A kép címe: A malac ószövetségi tekintettel.
fatman
2023. december 07. 21:17
ki kezdeményezte a hívást? tehát ki akart kit meggyőzni???
Türelem
2023. december 07. 20:28
Csak ránéztem a kínálatra..Tommaso, szutykok....a béka segge alatti intellektusú DK-s nyuggerek.
Pelso j.
2023. december 07. 20:01
Jack Reynor Van benne valami. Kivárnak, háttéralkuk...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!