Stílusosan engedi ki a gőzt Dárdai (VIDEÓ)

2024. május 12. 17:39

A berlini Hertha vezetőedzője megerősítette: nem folytatja a munkát a következő szezonban a másodosztályban ragadt klub felnőtt labdarúgócsapatánál. A magyar szakember elárulta azt is, hogyan vezeti majd le a stresszt.

2024. május 12. 17:39
null

Nyitókép: Facebook/herthabsc

***

Valóra vált, amit a Mandiner is megírt szombaton: nem Dárdai Pál irányítja majd a Hertha BSC csapatát a 2024/2025-ös szezonban. A 48 esztendős tréner vezetőedzői szerződése lejár június végén, s jelezte, nem lesz hosszabbítás. A berlini klub ikonja vegyes érzésekkel válik el szeretett együttesétől az újbóli beugrás után. A szókimondó magyar ezúttal is emlékezetesen nyilatkozott.

Ezt is ajánljuk a témában

Hazai búcsú

Szép győzelmet aratott szombaton a Hertha, amely 3-1-re felülmúlta vendégét, a szintén szebb napokat látott Kaiserlauternt a német másodosztályú labdarúgó-bajnokság utolsó előtti fordulójában. A Debrecenben és Diósgyőrben is megfordult Haris Tabakovics gólt szerzett, a három Dárdai fivér közül Márton és Palkó is a kezdőcsapatban kapott helyet, az élvonalbeli Wolfsburgba tartó Bence – ahogy február közepe óta mindig – ezúttal sem volt kerettag. A berliniek örömébe üröm is vegyült, a szurkolók körében (is) népszerű vezetőedző, Dárdai Pál a távozásáról beszélt a lefújás után.

„Mindig itt ragadok egy évre, aztán a csapat, a szurkolók és a vezetőség döntenek – ezúttal az eredmény az, hogy Pál nem folytatja tovább. Minden meg van már beszélve a háttérben és ez nem probléma, berlini vagyok és az is maradok.

 30 éve vagyok a Herthánál, ez már a 120. búcsúm lesz itt. Teljesen normális, ami történt, egyáltalán nem érzek sem haragot, sem boldogságot”

 – beszélt őszintén az ARD televíziónak, ebből idézett az m4sport.hu.

Mindig kéznél van

Dárdai Pál 1997 januárjában igazolt Berlinbe, ahol 373 mérkőzésen lépett pályára. A klub utánpótlásában kezdte edzői pályafutását, irányította a magyar felnőtt labdarúgó-válogatottat is, s többször nevezték ki a Hertha vezetőedzőjének. 2015 és 2019 között például 172 mérkőzésen irányított a Tranfermarkt adatai szerint. A mostani regnálása felettébb stresszere sikeredett: 2023 tavaszán szinte reménytelen helyzetben vette át a végül a Bundesligából kieső, belső viszályokkal teli egyesület első csapatát. Az anyagi csőd szélére sodródott klub másodosztályú indulása is veszélybe került, értelemszerűen megerősíteni sem tudták a játékoskeretet. A feljutásra végül nem is volt valós esély, ráadásul többször a kritikák kereszttüzébe került, mert három fiát is játszatta. Idén az újságírókkal is összekülönbözött, s a Hertha nem állt ki mellette... A magyar szakemberre rá is fér egy kis lazítás, s majdnem teljesíti is a klasszikus sör, bor, pálinka „útvonalat”. 

„Most hazamegyek, ahol 

a család és a kutyám vár rám. Először iszom egy sört, majd egy kis bort, később pedig elszívok egy szivart.

 Kiélvezem az egész napot, aztán folytatom a munkát, mivel még áll előttünk egy szép hét, motiválnom kell a srácokat” – adott betekintést a kulisszák mögé.

Ezt is ajánljuk a témában

Csinálják utána!

A Hertha a 8. helyen áll a 18 csapatos Bundesliga2-ben pozitív mérleggel. A német kupában nagy menetelést mutatott be a Dárdai-csapat, amely a negyeddöntőig jutott, de hazai pályán kikapott a most legyőzött Kaiserslauterntől. A magyar szakember újabb korszaka az Osnabrück elleni idegenbeli mérkőzéssel zárul majd – s vélhetően segítője, Bódog Tamás is távozik. A lehetséges utódokkal és önjelöltekkel tele van a német sajtó: a Nürnbenrg vezetőedzője, Cristian Fiél, az Ausburg korábbi trénere, Enrico Maassen lehet a legesélyesebb a posztra, de a hírek szerint a berliniek felvették a kapcsolatot Markus Gisdollal és Kosta Runjaiccsal is.

Ha esetleg nem jön be a váltás – Dárdai Pálra mindig számíthat a Hertha BSC!

 

Összesen 424 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2024. május 12. 21:11
Petry
szintetikus
2024. május 12. 18:47
Felcsút? Közpénzen?
machet
2024. május 12. 18:32
Ilyen hosszú idő után már nem értékelik azt aki mindig kéznél volt addig.
Kanmacska
2024. május 12. 18:17
Hát jó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!