Szintet lépett a nyomásgyakorlás: Magyarország helyett Orbán Viktort akarják kizárni az EU-ból

2023. december 14. 10:01

A Süddeutsche Zeitung szerzője szerint a magyar miniszterelnöknek nincs helye az Európai Unióban, ha nem támogatja Ukrajna csatlakozását, és érthetőnek tartja, hogy a Magyarország ellen harcoló EP-képviselők háborognak.

2023. december 14. 10:01

Meghökkentő vélemény jelent meg a Süddeutsche Zeitung oldalán: a szerző szerint nem is Magyarországot, hanem Orbán Viktort kell kizárni az Európai Unióból, amiért nem támogatja Ukrajna EU-csatlakozását.

Történelmi kudarc lenne, ha az EU most eltávolodna Ukrajnától, mert a magyar miniszterelnököt nem sikerült rávenni, hogy meggondolja magát

– írja Josef Kelnberger, aki úgy véli, érthető, hogy a Magyarország ellen évek óta harcoló EP-képviselők felháborodtak, amiért 10 milliárd eurónyi forrás befagyasztásának megszüntetéséről döntött az Európai Bizottság. A szerző arra nem tér ki, hogy az uniós polgárok által megválasztott képviselőknek miért feladatuk, hogy egy tagállam ellen harcoljanak évekig.

Azt viszont még a publicista is elismerte, hogy túlzás „piszkos üzletnek” nevezni a döntést, mert a Bizottság részletesen megindokolta, miért határozott így.

Az EU-csúcs Magyarország szempontjából öt legfontosabb témáját ebben a cikkünkben foglaltuk össze.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemecsek-3
2023. december 14. 23:06
"Történelmi kudarc lenne, ha az EU most eltávolodna Ukrajnától,....." Nem!!!!!!!!!! , a történelmi kudarc az volt amikor az EU ebbe beállt!!!!!!!!!!!!!!!! Már a kezdetnél előbb teljesen világos volt normálisan gondolkodó számára, hogy ezt a háborút ukrajna soha az életben nem fogja megynyerni, viszont nagyon jó tréning az Oroszoknak.
Namond
2023. december 14. 22:49
Brüsszel megtalálta a megoldást. Orvbánt, a Viccet ki kell küldeni a szavazásról.
KBA98
2023. december 14. 17:35
Olyan nincs! Akkor az országot zárják ki!
ottoka-0
2023. december 14. 16:32 Szerkesztve
Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke. Orbán szava, a magyarok szava. A magyarok képviseletét Orbán látja el. Orbán "európatudatos " fellépése garantálja Európa jövőjét. Orbán Európa egyik legmeghatározóbb miniszterelnöke.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!