Sikerült az ENSZ-nek egy Izrael-ellenes palesztin politikus feleségét kineveznie, mint Gázáért felelős humanitárius koordinátor

2023. december 28. 19:56

Érdekes összefonódások vannak a háttérben.

2023. december 28. 19:56
null

Az ENSZ kinevezte Sigrid Kaag, holland miniszterelnök-helyettest a Gázai övezet új humanitárius koordinátorává. Az ő feladata lesz biztosítani, hogy a Gázába tartó segélyszállító teherautók ne szállítsanak „nem-humanitárius” árukat. 

Viszont, Kaag férje az a Anis al-Qaq, aki egyrészt palesztin, másrészt a Fatah párt, azaz a a Palesztin Nemzeti Felszabadítási Mozgalom tagja, amely korábban részt vett a forradalmi harcokban.

Al-Qaq emellett a Palesztin Nemzeti Hatóság tervezési miniszterhelyettese volt 1994-2003 között, Jasszer Arafat alatt, aki nevéhez két intifáda (az izraeli megszállás elleni palesztin népfelkelés) fűződik – és aki alapította a Fatah mozgalmat. 

Mellesleg, az 1972-es müncheni olimpián végrehajtott terrorista vérengzéssel kapcsolatban felmerült Arafat felelőssége.

Nyitókép: Phil Nijhuis / ANP / AFP

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2023. december 28. 22:22
JAVSZER ARAFAT, a palesztinok békeszerető terrorista vezetője mondta 1szer "Ölni tudnék a békéért"
Tommaso
2023. december 28. 22:21
A palesztinai civil arab lakosságnak szüksége van a segélyszállitmányokra. Ételre, vizre, gyógyszerre, takarókra. DE nincs szükségük sem pénzre, sem fegyverre. A kamionok átvizsgálása fontosabb a gázai-egyiptomi határon, mint bárhol másutt.
Tommaso
2023. december 28. 22:17
Zsidók sok ezer éve élnek itt, arabok csak 1300 éve. Több izraeli király is uralkodott ezen a területen - 3000 évvel ezelőtt. Az első burnuszos arab csak a VII. században tevegelt errefele, mert eltevedt. Akkor kellett volna megmutatni neki, hé paraszt , ez az út vezet Mekkába.
Gépész53
2023. december 28. 21:55
Mi az, hogy palesztin? Ilyen nemzetiség nem is létezik, ők azoknak az araboknak a leszármazottaik, akik 1920-1946 között vándoroltak a mai Izrael területére Jordániából, Irakból és Szíriából a zsidó bevándorlás miatti magasabb életszínvonal miatt! A neveik alapján meg lehet mondani, ki honnan származik Mindenkit haza kéne zavarni, nem olyan menekülttáborokat fenntartani, ahol már generációk nőttek fel, és a terrorizmus fészkei! Tehát a "palesztinok" ugyanolyan arabok, mint az összes többi! Izrael csak úgy tudja megteremteni a biztonságát, ha Gázát annektálja, az arabokat meg hazazavarja, és ütközőzónát hoz létre határai teljes hosszában! A "kétállami" abszurd elképzeléseket meg el lehet felejteni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!