Óriási sikereket ér el a Trophy-rendszer az izraeli háborúban (VIDEÓ)

2023. december 18. 17:57

A felvételen jól látható, hogy a Hamász páncéltörő lövedéket lőtt ki a tankra, de az még a levegőben megsemmisült.

2023. december 18. 17:57
null

Az Izraeli Védelmi Erők a harckocsik túlélési képességeit az ún. Trophy-rendszerrel igyekeznek előmozdítani, erről mi is megbizonyosodhatunk egy X-re feltöltött videón.

Az aktív védelem azt jelenti, hogy a bejövő lövedékeket már a páncélzat elérése előtt megtévesztik vagy megsemmisítik – olvasható a Portfolión.

Az izraeli Merkava harckocsikon a hazai Rafale által fejlesztett Trophy-rendszerek a legnépszerűbbek.

A videó szépen szemlélteti a rendszer gyakorlati működését: a Hamász páncéltörő lövedéket lőtt ki a tankra, de az még a levegőben megsemmisült. Különösen érdekes, hogy a Hamász a felvételt úgy próbálta meg eladni, mintha kilőtték volna a Merkavát.

Nyitókép: JALAA MAREY

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
altercat1
2023. december 25. 08:22
Rheinmetall – Active protection technology https://www.youtube.com/watch?v=iKeuVHKc92U
dupree
2023. december 19. 12:56
Jó az tény, de voltak olyan harckocsik amelyek a többes indítás miatt kaptak találatot. Ez bevált taktika, az oroszok is alkalmazzák az ukrán légvédelem ellen, de az oroszok is kaptak drónbelövést mert több tucat jött egyszerre és egy-kettő biztosan robbant a célon.
id. Horváth József
2023. december 18. 23:38
Öldöklés helyett így is lehetne; - Jichak Rabin, az arabokhoz; „Mi, akárcsak ti, emberek vagyunk, akik házat építenek, fát ültetnek, és szeretni szeretnének. Együtt akarunk élni veletek, méltóságban, megértésben. Azt mondjuk nektek, elég! Imádkozzunk, hogy eljöjjön az a nap, amikor mindannyian azt mondjuk, búcsúzunk a fegyverektől.”
strz-123
2023. december 18. 22:39
Hm. Mielőtt ez a videó kikerült volna a napokban, hetekig néztük ahogy a palesztinok a romok között odarohannak a harckocsikhoz és közvetlen testközelből rakják a robbanószert a torony alá, ami utána kap egy lövést és az egészből konzervdoboz lesz. Az izraelieknek soha nem látott veszteségeik vannak, aminek töredéke sem derül ki, mégis a videók amik láthatóak megdöbbentőek. Nem véletlen hogy a kezdeti lelkesedés után már nem tódulnak tömegek a sorozókörletekbe. Ez már nem az amit évtizedekig csináltak büszkén. Nem fegyvertelen arabokat gyilkolásznak minimális kockázat mellett. A palesztinok egy része úfgy látszik elérte a töréspontot, és nem érdekli őket semmi, meg akarnak halni de előtte annyit ártanak nekik amennyit tudnak. Az a palesztin gyerek, aki ezt túléli, most tanulja meg egy életre hogyan kell azt mondani, elég volt. A zsidók elkényelmesedtek a saját legendájukban, a palesztinok pedig felkeményedtek az elnyomás miatt. ÚJRATERVEZÉS JÖN, mint Ukrajnában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!