Nem fogad és indít járatokat a müncheni reptér az erős havazás miatt

2023. december 02. 10:08

Bajorország-szerte számos baleset történt az utakon is.

2023. december 02. 10:08

Erős havazás miatt délig óráig szünetel a forgalom a müncheni repülőtéren. A szóvivő tájékoztatása szerint a működés helyreállítása érdekében 

a hóeltakarítás folyamatban van.

A szombatra tervezett 760 járatból eddig mintegy 320-at töröltek. Az utasoknak azt tanácsolják, hogy mielőtt a repülőtérre utaznak, ellenőrizzék járatuk státuszát.

Közlekedési káosz Bajorországban

A téli időjárás közlekedési káoszt okoz Bajorországban. A müncheni főpályaudvarról induló és oda érkező vonatjáratokat törölték. Az utasoknak Ulmban és Münchenben a vonatokon kellett tölteniük az éjszakát. 

A bajor fővárosban kezdetben a földalatti szerelvények, a busz- és villamosjáratok is szüneteltek.

 Bajorország-szerte számos baleset történt az utakon.

A közutak is járhatatlanok

A MetFigyelő is közölt nemrég egy havas városi részletet ábrázoló fotót Münchenből, melyen jól látszik, hogy az utakon is lehetetlen közlekedni. 

Az AFP-re felkerült képekről pedig kiderül, hogy a lakosok közös erővel próbálnak kiszabadulni a hó fogságából.

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

(MTI)

***

 

Nyitókép: PETER KNEFFEL / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

 

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obsitos Technikus
2023. december 03. 13:50
Szikrázó napsütés, -6 fok, a pályákon nincs hó, és ma még nem érkezett járat..
alexandrosz-2
2023. december 02. 12:26
Globális felmelegedés. Megakurvaanyátokat!
Obsitos Technikus
2023. december 02. 12:24
Németország már nem a régi.. Egyszer Bécsből utaztam Münchenbe decemberben (pont aznap éjjel volt az örményországi földrengés), Bécs korcsolyapálya volt, de az akkor frissiben megnyílt IBIS-ből elvergődtem a Westbahnhofig. A 8:00-kor induló vonat kb. fél kilenckor indult, Linznél már egy hófalban mentünk (160-nal...), Salzburgnál volt vagy 40 perc késés, de mivel 20 perc volt a menetrend szerinti állás, ezért hozott rajta. Végül 14:20 helyett 14:30-ra értem Münchenbe, ahol sütött a nap, és mindenhol simára volt kotorva az úttest, a járda, minden. A hókupacokon alig lehetett átlátni, gondolom hajnal óta folyamatosan takarítottak.
renoman
2023. december 02. 11:18
Nemááá, ott ilyen nem történhet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!