Mi a fene: Medvegyev megdicsérte az Egyesült Államokat

2023. december 04. 08:26

Az amerikai védelmi miniszter elismerte, hogy a saját hadiiparukat támogatják Ukrajnán keresztül.

2023. december 04. 08:26

Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese az X-en dicsérte meg Lloyd Austin amerikai védelmi minisztert: „az amerikai védelmi miniszter Austin katonai titkot fedett fel. 

A tábornok egyenes és egyszerű gondolkodású emberként habozás nélkül elmondta, hogy mi az oka annak, hogy az Egyesült Államok részt vesz az orosz-ukrán konfliktusban.  

Nem, nem a haldokló állampolgárok vagy a világtérképről eltűnő ország megsegítése. Nem, nem a demokráciáért harcol a zsarnokság ellen. És nem, még csak nem is azért száll szembe Oroszországgal, hogy csökkentse annak védelmi képességét. Hanem az amerikai védelmi ipar 40 milliárd dolláros modernizálása a legfőbb ok. Micsoda őszinte ember!”

Medvegyev hozzáteszi:

„Kiderült, hogy az egész a hadiipari termékek megrendeléséről szól, 

hogy növeljék a katonai termelési teljesítményt és munkahelyeket teremtsenek. És esetleg arról a hatalmas haszonról, 

amit a Biden-adminisztrációhoz közel álló cégek kapnak mindebből.” 

Austin korábban valóban arról beszélt, hogy Washington a védelmi ipari bázisának négy évtizede legátfogóbb modernizálására vállalkozik, és  Ukrajna katonai igényeire már több mint 80 milliárd dollárt fordítottak a háború kezdete óta.

Nyitókép: JIM WATSON / AFP 


 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kovács Ubul
2023. december 04. 10:55
"Nem azt mondták, Feri!" (Miközben Medvegy NeoCCCP-je visszaállította a nagy karriert befutott szovjet hadigazdaságot.)
ertönszena
2023. december 04. 09:43
Mindehhez hozzátehetjük, hogy az USA ezzel a háborúval Európát is bevonja a fegyverkezési versenybe, és persze az európai államok nagy része is vadonatúj amerikai haditechnikát vásárol majd. A háború mindig is nagyszerű lehetőség és a lehető legjobb üzlet volt a spekulatív tőke számára.
Nehidd El
2023. december 04. 09:08
A világtérképről eltűnő országot, annak vállahatatlan, gyilkos maffiarezsimjét nem szabad segíteni. A népeit viszont leginkább azzal lehetne, ha mihamarabb visszatérhetnének az orosz anyácskához.
RasPutin
2023. december 04. 08:33
vagy a világtérképről eltűnő ország megsegítése. Nos Macika a világtérképéről TI fogtok eltűnni és nem Ukrajna. És senki nem fog siratni titeket. És erre a volt Szovjetunió helyén megjelent országok a bizonyítékok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!