Kövér László: Magyarország egy igaz barátot veszített el

2023. december 27. 17:54

A magyar házelnök is megemlékezett az elhunyt Wolfgang Schäuble-ről.

2023. december 27. 17:54

Kövér László, az Országgyűlés elnöke táviratban fejezte ki részvétét Wolfgang Schäuble korábbi Bundestag-elnök halála miatt szerdán. Kövér László Barbel Bashoz, a német Bundestag jelenlegi elnökéhez intézett – és az MTI-hez eljuttatott – részvéttáviratában úgy fogalmazott: Schäuble mindvégig Magyarország őszinte barátja maradt.

A kedden elhunyt Wolfgang Schäuble Németország egyik legbefolyásosabb politikusa volt, több mint 50 éves politikai pályafutása során volt miniszter, CDU-elnök, frakcióvezető és a Bundestag elnöke. „Nagy formátumú politikus, humanista és ember, az őszinte, nyílt párbeszéd híve, akinek a szava mindig számított, és akit politikai ellenfelei is tiszteltek és becsültek” – írta a magyar házelnök.

Wolfgang Schäuble azon kevés még élő német politikusok egyike volt, aki jelentős szerepet játszott Németország újraegyesítésében, és aktív támogatója volt a magyarországi, közép-európai rendszerváltozásoknak. Halálával Németország és Európa egy kiváló politikust, Magyarország pedig egy igaz barátot veszített el” – fogalmazott Kövér László, aki őszinte részvétét és mély együttérzését fejezte ki a magyar Országgyűlés nevében is.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2023. december 28. 17:34
A sok gyűlölködő német fasz közt - vakok között félszemű a király alapon - lett jó fiú az elhunyt.
elmondom
2023. december 28. 17:32
Kedves Kövér Úr, az Ön szájából ezt hallani igen érdekes, hiszen köztudott, ki is volt poszthum "boldogá avatott" "német" politikusa. Igen, arról az emberkéröl van szó, aki a nemzetközi pénznagytöke kézjegyét rátette minden lebomlasztott és csödbe vitt európai gazdaság koporsójára. IWF ? Mond Önnek valamit? Schäuble úr nem volt kispályás! Éppen ezért, az Önben hirtelen fellángolt elismerés, egy pokolba tartó nehézbünözöröl, aki többek között a mai EU szennyes mocsárvilágát magyar földön is meghonosította, számomra érthetetlen.
alexandrosz-2
2023. december 27. 18:34
Szar gyarmatositó zsidó mocsok volt, nem német, ami sosem szállt szembe a migránsáradattal, a szélsőbaloldali, zsidó kommunista woke őrülettel, ellenben bőszen nácizott. Pont mint ez a szar kommunista patkány. A pokolban jól el lesznek majd a többi komcsi mocsokkal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!