Financial Times: Ukrajna szövetségesei a konfliktus befagyasztását akarják és azt úgy tálalni, mint ukrán győzelem

2023. december 19. 09:17

Persze a lap mindezt úgy találja, hogy Kijevnek „hiteles úton” kell eljutni a győzelemhez.

2023. december 19. 09:17
null

Még Ukrajna leglelkesebb szövetségesei közül is néhányan arról tárgyalnak, hogy meg kell győzni Volodimir Zelenszkijt a következőről: „fogadja el a befagyasztott konfliktust és nyilvánítsa győzelemnek” Vlagyimir Putyin orosz elnök felett – legalább is erről ír egy volt amerikai tisztviselőre hivatkozva a Financial Times

Meg kell fordítanunk a narratívát, és azt kell mondanunk, hogy Putyin vesztett”

– fogalmazott a forrás. 

Azt már a cikkíró teszi hozzá, hogy egy ilyen elképzelés mögött az állna, hogy a konfliktus „de facto befagyasztására” törekednének a felek, ami azt jelentené, hogy az ukrán erőket védekező állásba helyeznék, hogy megakadályozzák a további orosz előrenyomulást.

A szerző szerint egy ilyen forgatókönyv esetén a harcok intenzitása csökkenne, ami egy olyan fegyverszünethez vezetne, mint amilyen 1953-ban a koreai háborúban a harci cselekmények beszüntetéséhez vezetett.

Nyitókép: Ludovic Marin / AFP

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pandalala
2023. december 26. 18:08
fekete lovag ( https://www.youtube.com/watch?v=DiKFV9Ka-GU )
stefan74
2023. december 19. 19:14
Előre látom Rácz Bandi mit fog itt castingolni ezzel "győzelemmel".
nzoltan-818
2023. december 19. 17:01 Szerkesztve
Ezt a konfliktus így, az elfoglalt területek feladásával befagyasztani talán még az oroszok is elfogadnák, ha Ukrajna még azt a plusz csekélységet is írásban vállalná, hogy az elkövetkező min. 100 ében semleges marad és területén semmilyen idegen ország vagy katonai szövetség támaszpontot, hadsereget nem tarthat, még ideiglenes sem, és nem fejleszt, tárolhat semmilyen nukleáris fegyvert sem. Talán akkor lennének az oroszok annyira nagyvonalúak, hogy üsse kő, hadd kommentálja maga és a világ felé mindenki a győzelmét ahogy akarja.
2023. december 19. 14:09 Szerkesztve
Lassan elmondhatjuk hogy a nyugati demokrácia olyan demokrácia mint amilyen az ukrán győzelem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!