Biztosra megy: bunkerrel ellátott villát építtet magának Mark Zuckerberg Hawaiin

2023. december 18. 16:36

A 270 millió dolláros összköltségvetésű épületegyüttes a valaha volt legnagyobb magánszemély általi építkezés.

2023. december 18. 16:36

Hatalmas építkezésbe kezdett Hawaii szigetén a Meta vezérigazgatója, Mark Zuckerberg – írja a San Francisco Gate. A Facebook-vezér vadonatúj, épülő otthona két kúriát, több különálló kisebb épületet és egy kosárlabdapályánál is nagyobb földalatti bunkert foglal magában.

A beszámolók szerint a 270 millió dolláros összköltségvetés, amely a 100 millió dolláros építési költséget és a 170 millió dolláros telekvásárlást is tartalmazza, a valaha volt legnagyobb magánszemély általi építkezés. A két kúria összesen 57 000 négyzetméteres lesz, az ingatlanban 30 hálószoba, 30 fürdőszoba, több konferenciaterem és lift, valamint egy ipari konyha áll rendelkezésre.

A kúriákat összeköti majd egy alagút és egy 5000 négyzetméteres óvóhely lakótérrel, illetve egy könyvtár – mindezeket hangszigetelt, bombabiztos fém-beton ajtók zárják.

Az 1400 hektáros területen vendégházak, edzőterem és szauna, több úszómedence, pezsgőfürdő és hideg merülőmedence, valamint egy teniszpálya is helyet kapott.

Fotó: Josh Edelson/AFP

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OneiroNauta
2023. december 19. 15:56
Néha el kell bújnia bebábozódni, na...
Oszodibeszed
2023. december 19. 09:39
a NYÍLT társadalom - vagy annak mellékhatása
Akitlosz
2023. december 18. 23:26
Egyetértve bodrigyurival, valószínűbb, hogy ez az ember nem őrült, hanem csak többet tud, mint mi. Bunkert építeni biztosítás. Meglehet, hogy felesleges pénzkidobás. De az is, hogy az életünket menti meg. Földrengéses, vulkánkitöréses helyen pláne. Akinek van rá pénze ő nem teszi rosszul, ha bunkert építtet a telkén a föld alá. Mondjuk, ha betemeti a vulkáni hamu a bunkert, mint Pompei-t ...
bodrigyuri
2023. december 18. 20:44
Nem kéne ezen poénkodni, a beavatott adrenokrom zabáló beteg zsidó valamit tud. Nyilván a deep state többi tagja hasonlót épít(ett). Benéznék 60puszta alá is, vagy a malac vagyonkezelő alapjainak nyilvántartásába. Mert ugye nem gondolja senki, hogy 2000 milliárd az unciknak van félrerakva?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!