H&M, Zara és Starbucks üzletek is a palesztinpárti tüntetők célkeresztjébe kerültek

2023. december 26. 22:41

Egy londoni plázában rohamozták meg a nyugati világmárkák üzleteit a tüntetők.

2023. december 26. 22:41
null

Az angliai Boxing Day akciói során palesztinbarát tüntetők megrohamozták a londoni Westfield Stratford bevásárlóközpontot. Később rendőröket kellett hívni az üzletek védelmére. A tüntetők egy része a Starbucks-ot vette célba, míg mások a Zara és H&M üzleteinek területére hatoltak be, palesztin zászlokat lengetve – írta meg a Daily Mail.

A felvételeken látható, hogy a H&M egyik üzlete előtt tüntetők azt skandálják, hogy 

miközben te vásárolsz, bombák hullanak. 

Az események során a Zara üzletét is megtámadták. A tüntetőket végül kikísérték a Westfield bevásárlóközpontból, ahol a bejáratot több tucat rendőr őrizte. Egy másik tüntetésen, Edinburghban kifejezetten a Starbucks központját célozták meg, az üzlet falára felírva a „Gáza vérzik” feliratot.

A megmozdulásokkal a tüntetők arra akarták felhívni a figyelmet, hogy míg nyugaton az ünnepek során nyugodtan fogyasztanak az emberek, addig jelenleg Gázában sosem látott éhezés és nyomor nehezíti meg a lakosság életét a háború miatt.

Az ENSZ is figyelmeztet, hogy Gázában jelenleg a „valaha feljegyzett legmagasabb” élelmiszer-bizonytalanság van.

A jelentről készült videót itt tekintheti meg: 

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában


Nyitókép: Martin Pope/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. december 29. 01:50
"A megmozdulásokkal a tüntetők arra akarták felhívni a figyelmet, hogy míg nyugaton az ünnepek során nyugodtan fogyasztanak az emberek, addig jelenleg Gázában sosem látott éhezés és nyomor nehezíti meg a lakosság életét a háború miatt." Na és? Mit szeretnének a tüntetők? Haljunk éhen szolidaritásból? Mi közünk van ahhoz, a háborúhoz? Takarodjon oda harcolni az összes zsidó meg az összes arab, ne Európát pusztítsák!
survivor
2023. december 28. 03:15
Apartheid ? Arab - zsidó ? Ja....
survivor
2023. december 28. 03:14
Ha nem támadják meg a zsidókat, most nem éheznek... Van akkor víz, áram orvos...
alexandrosz-2
2023. december 27. 21:35
Nem maradhat következmények nélkül az apartheid zsidó terrorállam népirtása. A támogatóik, sameszaik, csicskáik is megfizetnek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!