Váratlanul Kijevbe érkezett az amerikai védelmi miniszter, közben hosszú idő után beszélhet egymással Biden és Putyin

2023. november 20. 11:21

Lloyd Austin Amerika „rendíthetetlen” támogatásáról biztosította Ukrajnát.

2023. november 20. 11:21
null

 Váratlanul Kijevbe érkezett hétfőn Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter, hogy Washington „rendíthetetlen” támogatásáról biztosítsa Ukrajnát Oroszország támadásával szemben.

Lloyd Austin ma Ukrajnába utazott, hogy találkozzon az ukrán vezetőkkel, és megerősítse az Egyesült Államok megingathatatlan támogatását Ukrajna szabadságharca iránt – közölte a Pentagon. A látogatást biztonsági okokból nem jelentették be előre. „Most érkeztem Kijevbe, hogy találkozzam Ukrajna vezetőivel” – írta a Pentagon vezetője az X közösségi hálózaton. Hozzátette: látogatásával „fontos üzenetet” kíván küldeni, miszerint „az Egyesült Államok továbbra is támogatni fogja Ukrajnát most és a jövőben is”. Austin egy fotót is közzétett, amelyen Bridget Brink kijevi amerikai nagykövet fogadja őt az ukrán főváros egyik vasútállomásán.

Előző nap Pat Ryder, a Pentagon szóvivője közölte, hogy az Ukrajnába irányuló nyugati fegyverszállítások koordinálására létrehozott csoport következő ülését ezen a héten tartják videokonferencia formájában. 

Korábban John Kirby, a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának stratégiai kommunikációért felelős koordinátora azt mondta, hogy az Egyesült Államok kormánya a Kijev megsegítésére elkülönített összegek mintegy 96 százalékát már elköltötte. Hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok további nagyszabású segítségének elmaradása káros hatással lenne Ukrajna védelmi képességeire.

Közben a Magyar Nemzet arról ír, hogy hosszú idő után egy asztalhoz ülhet Joe Biden és Vlagyimir Putyin, miután orosz Vesti televízió vasárnapi adása megerősítette: az orosz elnök részt vesz a G20-ak november 22-i virtuális csúcstalálkozóján.

A konferenciát Narendra Modi indiai miniszterelnök elnökli, célja pedig a szeptemberi csúcson elért eredmények átbeszélése. A világ 19 legnagyobb gazdaságát, valamint az Európai Uniót és az Afrikai Uniót tömörítő szervezet találkozóján emellett valószínűleg szó lesz az orosz–ukrán háborúról és az izraeli–Hamász konfliktusról is.

(MTI, Magyar Nemzet)

Nyitókép: Julia Nikhinson / AFP

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ProletarFC
2023. november 20. 21:46
Biden egy igazi South Park karakter, ezért tisztelem.
fatman
2023. november 20. 16:39
zselé leszopta a nagy nigger faszt...
Namond
2023. november 20. 14:26
Biden Orbánt majmolja? (Schultz is szeretne Putyinnal tárgyalni, de amcsi engedély nélkül nem meri.)
cicologus
2023. november 20. 13:15
Biden nem tudja Putyin melyik ország vezetője.végigfingja a találkozót.azt hiszi még a második világháború van
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!