Akár nyolc év büntetést is kaphat adócsalás miatt Shakira

2023. november 19. 21:06

Az énekesnő azt állítja, az adóhatóság kampányt folytat, hogy rontsák imázsát, az ügyészség szerint Shakira a kincstár becsapására törekedett azzal, hogy bevételeit adóparadicsomokba rejtette.

2023. november 19. 21:06
SHAKIRA

Shakira, a kolumbiai, Grammy-díjas énekesnő hétfőn Barcelonában áll bíróság elé, azzal vádolják, hogy 14,5 millió euró adót csalt el, 2012 és 2014 között ugyanis több mint hat hónapot töltött spanyol lakosként, így adókötelessé vált – írja a The Guardian. A 46 éves zenész, aki két gyermekével Miamiban él, akár nyolc év börtönt és 24 millió eurós pénzbírságot is kaphat, ha bűnösnek találják.

Shakira tagadja, hogy spanyol lakossá vált, de az ügyészség 117 tanút hívott be, köztük fodrászokat, stúdiótechnikusokat, tánctanárokat, terapeutákat, kozmetikusokat, nőgyógyászokat és sofőrjét.

Az énekesnő azt állítja, az adóhatóság kampányt folytat, hogy rontsák imázsát, és példát statuáljanak vele. Az ügyészség szerint Shakira szándékosan a kincstár becsapására törekedett azzal, hogy bevételeit adóparadicsomokba rejtette.

Nyitókép: Shakira kolumbiai énekesnő az év daláért, a legjobb popdalért és a legjobb városi előadónak járó elismeréseivel a Latin Grammy-díjak átadóünnepségén a sevillai FIBES Konferencia- és Kiállítási Központban 2023. november 16-án. MTI/EPA-EFE/José Manuel Vidal

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hannibal2
2023. november 20. 09:25
Oroszországban aki valami nyugatias demokratát vár a kormány élén, az hibbant libbant. Oroszország irányíthatatlan nyugati módon, és Putyint csak jobbról lehetne előzni (nem, gyakorlatban onnan sem), s utána is csak racionalista nacionalista jön. És ez nagyon helyes, minden szélsőség csak katasztrófát hozna az országra és a világra.
chief Bromden
2023. november 20. 08:43
Kapott egy kötényt a spanyoltól. :)
Novicsok-5
2023. november 20. 08:33
Látom eszetek vette a pinaszag. Adót csalt, milliós nagyságrendben.
voltospultos-2
2023. november 20. 07:58
Elbaxott egy népség. A világ urai lehettek volna, ha nem baxxák el az indiánoktól rabolt aranyakat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!