Panaszkodnak az osztrákok: idén már közel 4 milliárdot költöttek az illegális migránsok miatt, Magyarország 2015 óta már 650 milliárdot

2023. november 15. 10:21

Érthető módon nem tetszik az osztrákoknak, hogy ennyi pénzt kell költetniük a határvédelemre, pedig az ő költségeik közel sem a legnagyobbak az EU-ban.

2023. november 15. 10:21

A Kronen Zeitung cikke szerint 2023-ban már 10 millióba kerülnek Ausztriának a külföldi rendőri műveletek, amelyek során az illegális migrációval szemben lépnek fel a határokon, a helyi hatóságokat segítve.

A magyar határokon is segítenek

Mint a lap tájékoztat: az említett összegbe a magyar határokon nyújtott segítség költsége is beleértendő. Erről az osztrák belügyminisztérium Stephanie Krisper (NEOS) képviselő kérdésére adott válaszában adott tájékoztatást. Ugyanakkor

tartózkodnak minden olyan akciótól, amely összeegyeztethetetlen a jogállamisággal, az alapvető jogokkal és az etikai kötelezettségekkel

– húzta alá az osztrák tárca.

Magyarország ehhez képest már 650 milliárdot költött

Érdekesség az osztrák lap által említett összeggel kapcsolatban, hogy Gulyás Gergely a Mandiner kérdésére 2023. november 9-én rámutatott: a határvédelemre eddig a magyar kormány több mint 650 milliárd forintot költött, és ennek az összegnek Brüsszel mindössze egy százalékát térítette meg. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitóképünk csupán illusztráció! A képen: az ideiglenes biztonsági határzár látható Hercegszántó közelében, 2021. november 12-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Kabinetiroda/Vadnai Szabolcs

 

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2023. december 04. 14:42 Szerkesztve
Beledöglenénk, ha összehasonlítást lehetne tenni. Tíz millió EURO, (cc. 4 miiliárd FORINT) és 650 milliárd FORINT. 162-ed rész. És már jajonganak is! És 1 év vagy 2015 óta?
masikhozzaszolo
2023. november 15. 15:03 Szerkesztve
Ez így hallatlan! Én nem akarok Mandíner lektor lenni! Átírták a cikket. 4 milliárd. És a múltkor meg kijavították a hibát. Sőt, nekem még utólag szerkeszthetőségi jogot os adtak! 3 ponttal. aztán az meg elvették. Én biztos voltam benne, abszolút, hogy a mandinernél nem olvasnak hozzászólásokat. Mert ugye akkor már azok alapján már minden Mandíneres az asztal alatt sunnyogna szégyenében. Újságot meg írjon a chatrobot. Nekik miért lehet javítani? Az én hülyeségeim meg maradjanak ott befagyva, közszemlére téve, Úgy kell nekem, miért írtam rosszul.
masikhozzaszolo
2023. november 15. 12:14
Én rosszul keresek. A fabatka kimaradt. Nem látom, a tíz millió az fabatka? Azt azért eldugva látom, meg tudom, a 650 milliárd az magyar forint. 10 millió euro, csapjak a hasamra, hátha euró, az 4 milliárd forint/1 év. Vagyis 8x4=32 milliárd forint. Huszada. Ha megszavazta volna Ausztria, vagy lobbizna a kerítésünkért, akkor kevesebbe került volna neki. Kaputt. Szárnyas.
Szutykok
2023. november 15. 12:12
1600 embercsempészt engedtek ki a magyar börtönökből Túlzsúfolttá váltak a külföldi embercsempészek miatt a börtönök, ezért április óta többségüket gyakorlatilag kiengedik és kiutasítják Magyarországról. Egy írásbeli válaszból most kiderült, hogy eddig 1634 külföldi embercsempészt engedtek szabadon – vette észre az Economix.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!