Macklemore népirtásnak nevezte az izraeli ellentámadást

2023. november 06. 08:29

A világhírű rapper népírtásnak nevezte Izrael válaszlépését a Hamász támadása kapcsán és kiállt a palesztinok mellett.

2023. november 06. 08:29
Lollapalooza Festival Berlin 2023

Macklemore, az amerikai rapper, aki tavaly fellépett a Sziget Fesztiválon is, nemrégiben részt vett egy washingtoni tüntetésen, ahol hangot adott felháborodásának Izrael ellentámadása kapcsán. A rapper kiállt a béke és a palesztin életek megmentése mellett, és elítélte Izrael fellépését, amelyet népirtásnak nevezett – írta meg az Index.

A rapper kifejtette, hogy nem tudja tovább tétlenül nézni, ahogyan ezrek veszítik életüket Gázában, miközben a világ csak csendben figyel. 

A háborús helyzet Hollywoodban is heves reakciókat váltott ki. Az elmúlt időszakban több híresség is szólalt már fel az események kapcsán. Például Maha Dakhil, a filmipar egyik legbefolyásosabb ügynöke is nyilvánosan kifejezte nemrég támogatását a palesztinok iránt, ami miatt végül le is kellett mondania vezetői pozíciójáról. 

Macklemore hasonlóképpen aktívan protestál a béke mellett, és egyértelműen elítéli mindkét fél agresszióját a konfliktusban. Macklemore szerint az ellenállásnak azonnal véget kell vetni, és a béke felé kell közelednie mindkét érintett félnek.

Ez előadó a rendezvényen kiemelte: 

„Jó látni, hogy tízezrek gyűltek össze a békéért a tüntetésen. Mondták nekem, hogy maradjak csendben, és hogy kutassak még kicsit, mert ez a helyzet túl bonyolult ahhoz, hogy véleményt formálhassak. Az elmúlt három hétben nagyon sok mindent tanultam, és bár még nagyon sok mindent nem tudok, abban biztos vagyok, hogy ami most a szemünk előtt zajlik, az népirtás” – idézi a New York Post a rappert.

Macklemore már korábban is kifejezte, hogy nem ért egyet Izrael válaszlépésével, ugyanakkor elítéli a Hamász ártatlanok ellen irányuló akcióit is.

Nem tudok tovább hallgatni. Megértem az izraeliek fájdalmát, akik szeretteiket vesztették el, de nem hiszek az ártatlan emberek megölésében válaszul. Ezért támogatom azokat világszerte, akik a tűzszünetet követelik

– fejtette ki korábban.

***

Nyitókép: BRITTA PEDERSEN / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

 

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Xplorator
2023. november 07. 17:36
Életemben nem láttam még ezt a "világhírű" majmot, sőt nem is hallottam róla. Persze biztosan én enm vagyok elég művelt. Valaki viszont elmagyarázhatná a kis köcsögnek, hogy Izrael azért teszi azt, amit tesz, mert a palesztinok minden előzmény nélkül indítottak el egy brutális támadást, olyan barbár módon, ami még ezidáig soha nem történt meg a földön. Csecsemőket kapával lefejezni, nők hasából magzatot kivágni, ezekre a tettekre nincs magyarázat, főleg nincs bocsánat. És mindezt előzmények nélkül. És mindezek után ezek a "mecklemore" (vagy mi) félék, még kimentek az utcára ujjongani, es ünnepelni a palesztinok általi barbár gyilkosságokat. Mondhat bárki bármit. Totálisan megértem a zsidókat, hogy ezek után a földdel teszik egyenlővé ezeket a szubhumán entitásokat...
alexandrosz-2
2023. november 07. 08:17
Igaza van. Az embertelen zsidó terror semmivel nem kevésbé aljas, mint a hamasz terrorja, ellenben az áldozatainak a száma ezerszeres.
muszlim1970
2023. november 06. 23:20
Pontosan!Pedig az embernek nem nevezhető lényeket sürgősen likvidálni!1 példány se maradjon!
victory
2023. november 06. 19:34
Nagyon helyes, jól mondja, bár fingom nincs, ki ez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!