Kijev berágott: bojkottálják az EBESZ miniszteri tanácskozását

2023. november 28. 16:51

Az a gondjuk, hogy Oroszország is részt vesz az eseményen.

2023. november 28. 16:51
null

Az ukrán külügyminiszter bojkottálja az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) szkopjei tanácskozását a héten, tiltakozásul amiatt, hogy azon lehetővé tették az orosz külügyminiszter részvételét is – jelentette be kedden Oleh Nyikolenko ukrán külügyi szóvivő a Facebookon.

A három balti ország szintén bejelentette, hogy hasonló okokból nem küld képviselőket a csütörtökön és pénteken tartandó külügyminiszteri találkozóra.

Bulgária hétfőn jelezte, hogy az Oroszországgal szembeni szankciók ellenére lehetővé teszi a Szergej Lavrov orosz külügyminisztert szállító repülőgépnek, hogy áthaladjon a bolgár légtéren és így eljusson az északmacedón fővárosba. A bolgár külügyminiszter közleményében kiemelte, hogy kivételesen és ideiglenes jelleggel engedélyezik a diplomáciai célú átrepülést a bolgár légtérben.

Az ukrán külügyi szóvivő a Facebookon azt írta, hogy ennek engedélyezése azt a jelzést küldi „a II. világháború óta a legnagyobb fegyveres konfliktust kirobbantó országnak, mintha lenne lehetősége visszatérni a 2022 februárja előtti együttműködési formákhoz”.

(MTI)

Nyitóképen: OIeh Nyikolenko. Fotó: Facebook

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
papalimapapa
2023. november 29. 14:53
A péniszzongorista úgy gondolja, majd ő megmondja, ki vehet részt az EBESZ tanácskozásán, hasonlóan az ugribugri balti allamocskákhoz. Hát szembejön a valóság. Reális esélye van annak, ha a kedélyek lecsitulnak, a mostani és ezelőtti ukrán kormányokat, politikai szereplőket a maradék Ukrajnán belülről fogják bíróság elé állítani, hogy Amerika ostoba bolhájaként addig pattogtak az orosz medve orrán, amíg elveszítették lényegében mindazt, amit Ukrajna meg nem érdemelten, potyára megkapott és nem akármiről van szó. Az Ukrán állam nem honfoglaló háborúkban alapozta meg határait, hanem a nagyhatalmi politikai pillanatérdekek és részeg diktátorok adományaiból verbuválta össze rendkívül értékes területeit. Nem is volt rá képes, hogy megbecsülje azokat és a benne lakó népeket. Az ukrán politika az elmúlt évtizedben olyan pofátlan ívet öltött, olyan vakmerő orosz-ellenességet szított, ami józan ésszel felfoghatatlan.
jandor
2023. november 28. 22:22
Nos, majd döntenek róluk, nélkülük.
csapláros
2023. november 28. 17:54
Az, hogy az orosz külügyminiszter jelenléte büdös, az legyen az ukránok és a balti államok problémája. Kétszer nem lehet ugyanabba a folyóba lépni, tehát NEM FOGNAK a 2022 előtti együttműködési formák kialakulni Oroszországgal, amelyek - szankciók ide vagy oda - tulajdonképpen meg sem szakadtak. A résztvevők azonban TUDJÁK, hogy az EBESZ a világ legnagyobb biztonsági szervezete, amely Európa, Észak-Amerika és Közép-Ázsia 57 (!) részt vevő államát fogja össze. https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/62/OSCE_members_and_partners.svg/1920px-OSCE_members_and_partners.svg.png A 11 partnerállam Japánt, Dél-Koreát, Ausztráliát és az É-Afrikai országokat is magában foglalja. Ma már nyilvánvaló, hogy az ukránok mint vesztes fél, hiába tarhálnának az EBESZ-en, a szemük alá kapnának kettőt, míg a balti államok biztonságát is a NATO hivatalból szervezi, tehát nekik ugyanúgy nincs az ügyekbe való beleszólása, csak kuksizhatnak békaperspektívájukból.
survivor
2023. november 28. 17:33
És a demokratikus választás-kontroll?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!