Jön a valóság

2023. november 24. 18:44

Geert Wilders pártjának győzelme csak azoknak meglepetés, akik az európai magországok valóságát a neolib média szűrőjén keresztül érzékelik.

2023. november 24. 18:44
null
Galló Béla
Galló Béla
Mozgástér

„Geert Wilders pártjának győzelme csak azoknak meglepetés, akik az európai magországok valóságát a neolib média szűrőjén keresztül érzékelik, s készpénznek veszik az általa sulykolt, rózsaszínűbb sztereotípiákat. Csakhogy ezek a társadalmak régóta súlyos letargiában vannak, Shakespeare-rel szólva, saját »rosszkedvük tele« igen hosszan tartóan nehezedik rájuk.

Pedig a tartós szociológiai trendek politikailag mindenütt egyre látványosabbak. A középosztály egykor rendíthetetlennek tűnő szociális komfortérzete már a múlté, relatív közbiztonságukat állandó, mindennapi szorongás váltja fel, s újabban már természet adta biológiai identitásaikat is megkérdőjelezik, sőt kulturális hagyományaikat szégyenletessé degradálva, fanyalogva leminősítik. Túl sok középosztályi frusztráció ez egyszerre: 

szociális és egzisztenciális fenyegetettség, migráció, terror-veszély, woke, cancel culture – csoda-e, ha mindezeket növekvő többségük képtelen még elviselni is, nemhogy feldolgozni?

Beidegződött középpárti kötődéseiket így aztán az elmúlt két-három évtized alapvetően zilálta szét. Jobb-és balközépen nem találnak már megfelelő válaszokat nyugtalanító kérdéseikre, az új világszemléleti brosúrákhoz, s az ebből fakadó mindennapi neolib dresszúrákhoz pedig semmi kedvük sincs idomulni. Megoldásként még több migráció, még több woke, még több cancel culture? Na, nem!

Nem tudni, mi lesz holnap Hollandiában, csak egy biztos. A neolib erők mindent megtesznek majd, hogy »semlegesítsék« Wilderséket. Sikerül-e, vagy sem, meglátjuk. De ha sikerülne, akkor a valóság holnapután még keményebben jön majd szembe velük.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Carl Court / Getty Images

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
connorj
2023. november 25. 21:09
🥰🥰🥰🥰🥰😂🥰🥰🥰🥰🥰 JÖN A TÉLAPÓ: https://m.youtube.com/watch?si=_C3_JKPep-poC8ns&v=AgAHZ2KVk14&feature=youtu.be
Kamcsatka5
2023. november 25. 09:33
Vagy pedig a Fuggerék szarosgyurijainak a fizetett férgei!
states-2
2023. november 25. 03:57
Miután a kommunizmus keleten megbukott 1990-ben, úgy látszik, meg kell bukjon nyugaton is, de ehhez meg kellett tapasztalnia a nyugati társadalmaknak is. Csak nehogy késő legyen.
falus-i
2023. november 25. 00:52
Ez a Galló 2002-ben Ungarische Beobachternek nevezte a Magyar Nemzetet lenácizva így a lap készítőit, alkalmi publicistáit és nem utolsósorban olvasóit. Hosszú ideje bevették már, tévéműsorok, egyéb fórumok és itt is rendszeresen szemlézik. Ez rossz, forgó báb és igazi énje a bolsevik. Milyen világ van most, ha az ilyen alakok vélyeménye szóba jöhet?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!