Európa ébredezik: kettős mércével vádolják a Bizottságot Magyarország miatt

2023. november 24. 10:14

Az Európai Unióban egyre több politikus hívja fel a figyelmet arra, hogy miközben a Bizottság mélyen hallgat a spanyolországi eseményekről, addig Magyarország továbbra sem juthat hozzá a forrásokhoz a jogállamisági aggályokra hivatkozva.

2023. november 24. 10:14
null

Az Európai Unió képviselőházának jobbközép és konzervatív frakciói kettős mércével vádolják a zöldek, a szocialisták és a baloldal frakcióit – írja az Euractiv arra hivatkozva, hogy nem ítélték el Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök alkuját a szeparatista pártokkal, amiért hatalmas tömeg vonult az utcákra tiltakozásképpen.

Ezt is ajánljuk a témában

A kettős mérce szerintük abban is tetten érthető, hogy

ugyanabban az időszakban hallgat az Európai Bizottság az alkuról, ami egyértelmű támadást jelent a jogállamiság ellen, amikor megerősítette, hogy a jogállamisági aggályok miatt továbbra is többségében befagyasztva maradnak a Magyarországnak tényszerűen járó uniós források.

Sánchez a hatalom érdekében tizenegy évre visszamenőlegesen büntetlenséget biztosított többek között a lázadással, erőszakkal és terrorizmussal vádlottaknak, valamint a közpénzt sikkasztóknak is.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Oscar Del Pozo

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2023. november 24. 14:44
A két országot össze sem lehet hasonlitani. Spanyolországban 3%-os az infláció, Orbanisztánban 10%-os. Spanyolország demokrácia -- Orbanisztán diktatúra. Spanyolban a baloldal, a jobboldal által hozott választási törvények közepette is győzni tudott. Orbanisztánban a jobboldal CSAK a jobboldal által egyedül megalkotott szabályok miatt győzhetett. Spanyolországban a győztes szoc.dem párt csak olyan pártokkal lépett koalicióra, amelyek a választók akaratából - szintén bejutotottak a parlamentbe. Orbán "testvérpártja", -a VOX - nagyon leszerepelt. Nyiván ez idegesitette föl a Felccsúti Döbrögit.
bagira002
2023. november 24. 14:19
Ursula a kishitler kijelentette ,,kell a kettős mérce,, . 50% hasznot kihordja , ez nem elég a rezsi csökkentésre is fáj a foga .
Takagi
2023. november 24. 13:36
Tudtuk, hogy igazunk lesz.
szarvas-2
2023. november 24. 13:14
A spanyol jó csicska,és befogja a pofáját. Cserébe Victoria Nudelmann (Nuland) kopói sem basztatják. De ezt minden figyelmes szemlélő látja. Csak nem P.C.emliteni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!