Elrabolt izraeli gyermekek emlékművét rombolták le a tüntetők Brightonban (VIDEÓ)

2023. november 05. 17:35

Szerte a világon tartottak palesztinbarát megmozdulásokat.

2023. november 05. 17:35

Ahogy arról a Mandiner is folyamatosan beszámol, továbbra sem csitulnak a gázai övezetben zajló harcok kiváltotta indulatok Európában. 

A Visegrád24 nemrég egy újabb videót tett közzé, melyen egy vasárnapi Izrael-ellenes tüntetés látható a nagy-britanniai Brightonban.

Mint írták, a téren, ahol a résztvevők gyülekeztek, már napok óta áll egy installáció állt lufikkal és plüssmackókkal díszítve, felhívva azokra az izraeli gyermekekre a figyelmet, akiket a Hamász-terroristái elraboltak.

Ezt is ajánljuk a témában

A tüntetők ezt villámgyorsan megsemmisítették.

A vonatkozó felvételt alább tekinthetik meg:

Ezt is ajánljuk a témában

Világszerte tartottak palesztinbarát megmozdulásokat

Azonban nemcsak Brightonban voltak újabb megmozdulások. Világszerte ismét tömegek vonultak utcára a palesztinok iránti szolidaritásuk jeleként vasárnap a gázai konfliktussal összefüggésben.

A pakisztáni fővárosban tízezrek vonultak az utcákra. A tüntetésre a radikális iszlamista Tehrik-e-Labaik Pakisztán (TLP) párt szólított fel. A megmozdulás résztvevői fegyverszünetet követeltek és elítélték az izraeli csapásokat.

A tömegtüntetések szervezéséről ismert, korábban egy időre betiltott csoport által közzétett felvételeken a párt híveit lehetett látni, ahogy Iszlámábád kormányzati negyede előtt tüntetnek.

Indonézia fővárosában, Jakartában százezrek tüntettek a Gázai övezetet irányító Hamász terrorszervezet október 7-i összehangolt támadását követő izraeli válaszcsapások ellen. A fehérbe öltözött tüntetők szolidaritásuk jeléül palesztin mintázatú fejkendőt viseltek az elnöki palota előtti főtéren tartott megmozduláson.

A török rendőrség szombaton könnygázzal és vízágyúval volt kénytelen oszlatni az amerikai csapatok állomáshelyéül is szolgáló Incirlik légitámaszpont előtt gyülekező tüntetőket. A megmozdulásra a Humanitarian Relief Foundation (IHH) nevű török civil szervezet szólított fel. A tiltakozó akción több százan vettek részt.

A törökországi tüntetést Antony Blinken amerikai külügyminiszter vasárnapi látogatása előttre időzítették. Blinken várhatóan török hivatali partnerével, Hakan Fidannal a Gázai övezetben kialakult helyzetről fog egyeztetni.

MTI/Mandiner

***

***

Nyitókép: Képernyőfotó

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2023. november 06. 17:52
"Mi lehet az oka, hogy nem szeretik a magyarokat Európa-szerte?" Gyanitom, hogy az itt fröcsögő szélsőjobboldali orbánseggnyalók is hozzájárulnak ehhez.
Tommaso
2023. november 06. 17:50
Adná az ég, hogy az iszlamista terroristák Kozmosz gyerekeit fejezzék le, valamint feleségét és őt erőszakolják meg, seggbe és csoportosan, mielőtt gusztustalan testüket máglyára vetik. Akkor talán benne is megfogalmazódna némi halvány kritika az elkövetők iránt. Bár ez KORÁNtsem biztos. Valószinűbb, hogy megbocsátana nekik.
Letmeread
2023. november 06. 06:27
Elszigetelt eset. Mármint Nagy Britannia. Az izraeli állampolgárok továbbra is biztonságban vannak, Budapesten.
Intel
2023. november 06. 04:58
Izrael kollektív bűnösnek tekinti a gázai lakosságot és a teljes kiírtásukat végzi (ún. népirtás). Megöltek eddig kb 10000 főt, köztük 1000 gyermeket. Ezért vannak világszerte óriási tüntetések. Még Washingtonban, a cionizmus világközpontjában is több százezer fő vonult fel. Mindezek megtekinthetők az interneten.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!