A német szövetségi rendőrségi hivatal aggódik a migránsbűnözés miatt

2023. november 25. 17:14

A tömeges bevándorlás növeli az erőszakos bűncselekmények számát Németországban – derül ki az ügynökség jelentéséből.

2023. november 25. 17:14

A Németországba irányuló tömeges bevándorlás jelentős mértékben hozzájárul az országszerte jelentett erőszakos bűncselekmények számának ugrásszerű növekedéséhez – írta a Remix News. A német szövetségi rendőrségi hivatal, a Bundeskriminalamt (BKA) csütörtökön közzétett jelentéséből kiderült, hogy az erőszakos bűncselekmények száma jelentősen, mintegy 17 százalékkal nőtt 2023 első felében a tavalyi év azonos időszakához képest.

A BKA szerint a nyilvános helyen elkövetett erőszakos bűncselekmények száma 14 százalékkal nőtt, míg a magánlakásokban elkövetett erőszakos bűncselekményekről szóló bejelentések száma mintegy 3 százalékkal emelkedett.

Az ügynökség három fő tényezőt említett a bűncselekmények számának emelkedésére: a járványügyikorlátozások feloldása utáni nagyobb mobilitást, a megélhetési válságot és a tömeges bevándorlást.

Megjegyezte, hogy az emberek mobilitása mostanra visszatért a járvány előtti szintre, ami „több lehetőséget és okot teremt a bűnözésre”, azt is hozzátették, hogy

a magas infláció okozta gazdasági terhek összefüggnek az erőszakos bűncselekmények számával,

különösen a „gazdaságilag gyengébb régiókban”.

Harmadik tényezőként Németország „magas bevándorlási arányát” említették.

„Az erőszakos bűncselekmények esetében

nagyobb mértékben nő a nem német gyanúsítottak száma”

– állapította meg a BKA.

„Feltételezhető, hogy sok védelemre szoruló személynél több olyan kockázati tényező is fennáll, amely valószínűbbé teszi az erőszakos bűncselekményeket. Ezek közé tartozik a rossz élethelyzet, a gazdasági bizonytalanság és az erőszakkal kapcsolatos tapasztalatok” – tette hozzá.

A német állampolgárokat érintő bűncselekmények száma – ide értve az esetlegesen máshol született kettős állampolgárokat is – 8 százalékkal emelkedett, szemben a nem német gyanúsítottakkal, akiknél a növekedés elérte a 23 százalékot. Emellett jelentősen, 37 százalékkal nőtt a külföldi kiskorúakat érintő esetek száma.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: BERND WEISSBROD / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mai nap
2023. november 28. 15:33
Miből jöttek rá?
Dunhill67
2023. november 25. 23:15
"A tömeges bevándorlás növeli az erőszakos bűncselekmények számát"...by Orbán Viktor (2015)
bunko-jobbos
2023. november 25. 19:31
OK, növeli. De megéri, mert nagyon rendes emberek vagyunk emiatt. Nem úgy, mint a szemét magyarok, akik szegény, aranyos migráncsokat kerítéssel zárják ki, és éheztetik. Rohadt nácik. :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Kybon
2023. november 25. 18:53
Uncsííí. Nyenyenye-nyenyenyeee, willkomenyenyenyeee...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!