Merkeléket is hibáztatja Kissinger az izraeli háború miatt

2023. október 12. 08:27

„Súlyos hiba volt ennyi, teljesen különböző kultúrájú, vallású és felfogású embert beengedni” – húzta alá a politikus.

2023. október 12. 08:27
null

A német Welt televíziós csatornának adott interjút Henry Kissinger volt amerikai külügyminiszter. Mint kiderül, Kissinger szerint aggasztó, hogy a Hamász palesztin terrorszervezetet éltetik Berlinben Izrael brutális megtámadása után. A politikus leszögezte: mindez annak a jele, Németország túl sok külföldit engedett be az országba. „Súlyos hiba volt ennyi, teljesen különböző kultúrájú, vallású és felfogású embert beengedni”– mondta a reálpolitika nagymestere.

A volt külügyminiszter hozzátette: meg kell büntetni a Hamász nyílt agresszióját, vigyázni kell az eszkalációval. Kissinger szerint a terrorszervezet és az őt támogatók 

célja, hogy mozgósítsák az egész arabok lakta világot Izrael ellen, majd letérjenek a tárgyalások útjáról.

Emlékeztetett: az 1973-as jom kippuri háború során Egyiptom és Szíria vezette arab koalíció indult meg Izrael ellen, most is hasonló a helyzet szerinte. 

Kissinger elképzelhetőnek tartja, hogy Izrael fellép Irán ellen, 

abban az esetben, ha világosan kiderül, hogy Irán érintett a Izrael megtámadásában.

A volt külügyminiszter így összegez: az oroszok agressziója és a Hamász által kirobbantott újabb háború támadás a nemzetközi rendszer ellen.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Patricia DE MELO MOREIRA / AFP 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Martell 2
2023. október 13. 02:43
Nem akarom mentegetni a gonosz vénasszonyt, de pont a zsidók követelték legjobban a migricek befogadását.
Akitlosz
2023. október 12. 16:25
"a nemzetközi rendszer" magyarul az Amerikai Egyesült Államok világuralma.
Akitlosz
2023. október 12. 16:24
A zsidók beengedésével kezdődött mindenhol. Utána a zsidók vezérlik a sokszínűséget. És Hitler. Ebből mindenki megérti a történteket: https://www.youtube.com/watch?v=ut82dDp-n3g
Box Hill
2023. október 12. 15:46
Nem tehetett mást, parancsot kapott: Soros György parancsa 2015 szeptemberében az EU számára: "Először is az EU-nak be kell fogadnia évente egymillió menedékkérőt a belátható jövő során." Saját szavai, saját írásában: "First, the EU has to accept at least a million asylum-seekers annually for the foreseeable future." Read more at https://www.project-syndicate....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!