Katonai szakértő: ebben Orbán Viktor volt az első Európában

2023. október 06. 08:32

Az orosz katonai szakértő szerint egyre kevesebben támogatják majd Ukrajnát, és inkább saját országuk érdekeire fókuszálnak. Anatolij Matvijcsuk kiemelte, Orbán Viktor és Robert Fico precedenst teremthet az Európai Unióban.

2023. október 06. 08:32
null

A nemzeti érdekek védelmében csökkenthetik az Ukrajnának nyújtott támogatást az Európai Unió országai – mondta Anatolij Matvijcsuk nyugalmazott ezredes, katonai szakértő az orosz Lenta hírügynökségnek.

Az interjúban Matvijcsuk többek között arról beszél, hogy szükség volt egy precedensre, ezt pedig Orbán Viktor politikája jelentette a kontinensen, mert a magyar miniszterelnök volt az első, aki a saját országa érdekeit előrébb helyezte Ukrajnáénál. A szakértő szerint nagy fordulatot eredményezhet, hogy Robert Fico megválasztását követően Szlovákia fel is függesztette a fegyverszállítást, pedig az első NATO-tagállam volt, amely vadászgépeket is küldött Ukrajnának.

Ezt is ajánljuk a témában

Azt hiszem, ezek után a legtöbb értelmes ország befagyasztja a támogatást, és lassan tanúi leszünk annak, hogy elhalványul az Ukrajna iránti érdeklődés

– jelentette ki az ezredes.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich99
2023. október 07. 09:23
precedens...? Brüsszelben attól reszketnek hogy nehogy valaki elsőként megszólaljon és kimondja hogy "a császár meztelen"...
Akitlosz
2023. október 06. 19:37
Jó nagy az elvárás Ficóval szemben a médiában. Holott még kormányt sem alakított. Csak aztán nehogy annyira váltsa be a reményeket, mint Meloni!
hoci74
2023. október 06. 17:21
Fegyverszünet. Aki nem ezt akarja az pakoljon és induljon. A fiával, apjával, apósával, sógorával,a család összes férfi tagjával. Lehet moralizálni,de semmi sem fontosabb egy ember/család életénél. Főleg úgy hogy előtte évekig terror alatt tartotta az orosz kissebséget az ukrán katonai diktatúra. Fegyverszünet,és qrva sok tárgyalás.
nempolitizalok-0
2023. október 06. 17:18
Az volt már, hogy Klára egyesíti a nemzetet? Bolsikat és libsiket a hazafiakkal:DDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!