Irán „történelmi győzelemnek” nevezte a Hamász terrorakcióját, és az együttműködés fontosságát hangsúlyozta

2023. október 15. 10:44

Ugyanakkor Teherán továbbra is azt állítja: nem volt tudomása a Hamász terveiről.

2023. október 15. 10:44

Katarban találkozott egymással Iszmail Haníje, a Hamász iszlamista terrorszervezet vezetője és Hoszein Amirabdollahián iráni külügyminiszter. A Hamász vasárnapi közleménye szerint a felek az együttműködés folytatásában állapodtak meg. A szombaton tartott egyeztetésen Amirabdollahián történelmi győzelemnek nevezte az iszlamisták Izrael ellen indított támadását. A műveletet korábban az iráni vezetés több tagja, köztük a síita állam vallási és politikai vezetője, Ali Hamenei ajatollah is méltatta, jóllehet sietett leszögezni, hogy 

Teheránnak nem volt tudomása a Hamász terveiről.  

 Nem sokkal korábban Amirabdollahián Bejrútban találkozott Tor Wenneslanddal, az ENSZ közel-keleti megbízottjával. A megbízott – Stéphane Dujarric, az ENSZ-főtitkár szóvivője szerint – igyekszik elérni a Gázai övezetbe hurcolt túszok kiszabadítását, a humanitárius segélyek célba juttatását, valamint diplomáciai erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a válság ne gyűrűzzön tovább a térségben. Mindeközben Irán ENSZ-képviselete a korábban Twitter néven ismert X közösségi portálon leszögezte: ha folytatódnak Izrael „háborús bűncselekményei, annak messzemenő következményei lehetnek”.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitóképen: Iszmail Haníje / Wikipédia

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
connorj
2023. október 15. 19:33
https://vm.tiktok.com/ZGJThs1Ya/
Tommaso
2023. október 15. 16:23
Ugyanakkor Teherán továbbra is hiteltelenül állítja: nem volt tudomása a Hamász terveiről.
Tommaso
2023. október 15. 14:27
Elég volt a gázai iszlamista terroristák népirtásából és a Hillary Clinton álnevű féreg folyamatos dezinformációiból.
Tommaso
2023. október 15. 14:25
„A Hamász pajzsként használja a civil lakosságot!” – ezt nemcsak a brit külügyminiszter állítja, hanem mindenki, aki ismeri a HAMASZ embertelen harci módszereit. Nekik nemcsak a zsidó életek nem számítanak, a palesztinoké sem. IRÁN ÁLLAMFŐJE az ENSZ-ben jelentette be, hogy "Letörlik Izrael Államát a térképről" Nos vajon mit szólnának, hogyan reagálnának a MAGYAROK a hazájukra tett hasonló kijelentéshez?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!