Irán „következményekre” figyelmeztet, ha Izrael nem állítja le a Gázai övezet bombázását

2023. október 15. 08:59

Ha az Izrael és a Hamász közötti háború eszkalálódik, a Hezbollah és Irán is bekapcsolódhat a konfliktusba.

2023. október 15. 08:59

Irán az ENSZ-en keresztül üzenetet küldött Izraelnek, hogy beavatkozhat, ha Izrael folytatja katonai hadjáratát a Gázai övezetben – olvasható a Jerusalem Post cikkében. A lap szerint Teherán „messzemenő következményekre” figyelmeztetett, ha az IDF gázai bombázását nem állítják le. A portálon hangsúlyozzák: a diplomaták éjjel-nappal azon dolgoznak, hogy megakadályozzák az Izrael és a Hamász közötti háború eszkalálódását egy regionális konfliktusba, 

amelybe a Hezbollah és Irán is bekapcsolódhat.

Szombaton Hoszein Amirabdollahian iráni külügyminiszter Bejrútban találkozott Tor Wenneslanddal, az ENSZ közel-keleti békefolyamatért felelős különleges koordinátorával, hogy megvitassák a helyzetet. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: Morteza Nikoubazl / NurPhoto / NurPhoto via AFP

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rasdi1
2023. október 15. 18:23
Volt már egy cikk, amely szerint valamilyen izraeli korifeus Iránnal hadban állónak minősítette Izraelt. Egy másik pedig szíriai nagyvárosok célpontokként történő rakétázásáról tudósított. Azaz maga az eszkaláció már megkezdődött.
Chekke-Faint
2023. október 15. 12:03
Csak halkan mondom, minden háború a túlkapásokról szól. Úgyhogy az ilyen látványos benyögéseken már nem sokan akadnak fenn.
irondome
2023. október 15. 11:14
Dzsihadista tömeggyilkosok! Nyílt titok, hogy ti álltok a háttérben, a Hamaszt, Hezbollahot, Palesztinai Iszlám Dzsihádot és a többi iszlamista alakulatot kesztyűsbábként használva, ill. eszmei és fegyvermunícióval energizálva! Remélem megkapjátok ti is a magatokét alkalmas időben. De most a Hamaszon a sor. Izrael nagy hibát követett el, hogy anno (2005 táján) egyoldalúan kivonult Gázából. Hálából a Hamaszt és a rendszeres rakétázást kapta érte. Csoda, ha csaknem két évtizedes iszlamista terror után elhatározta, hogy véget akar vetni ennek Gázában?
lájkbajnok
2023. október 15. 10:23
Mocskos illibernyák terrorállam.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!