Fico elárulta, hogyan viszonyul az orosz-ukrán háborúhoz

2023. október 02. 06:38

Mutatjuk, van-e oka az örömre vagy a bánatra Volodimir Zelenszkijnek.

2023. október 02. 06:38
null

Korábban már megírtuk, hogy alig tudott még dönteni Kijev, miképp is reagáljon a Lengyelországgal napok alatt megromlott viszonyára, most újabb problémával kell szembenéznie: könnyen lehet ugyanis, hogy egy újabb szövetséges államot veszíthet el, aki eddig fegyverekkel támogatta. Robert Fico korábbi szlovák miniszterelnök ugyanis a Sky News szerint egy kampányeseményen belengette: „Mi békés ország vagyunk. Egy darab töltényt sem fogunk küldeni Ukrajnának”.

Fico a választási győzelme után most kitért arra, hogy Ukrajnával kapcsolatban a választások előtt tett kijelentéseik változatlanok, vagyis pártja azon az állásponton van, hogy 

Ukrajnának humanitárius segítséget kell nyújtani, de ellene vannak a fegyverszállításnak, 

békepártiak és mindent megtesznek azért, hogy az Ukrajnában zajló tragédia lezárása érdekében minél hamarabb megkezdődjenek a tárgyalások.

Elmondta: kormányra kerülésük esetén az ország külpolitikai irányultsága változatlan marad, de ez nem jelenti azt, hogy nem fogják hallatni a hangjukat azokban a például az Európai Uniót érintő kérdésekben, amelyekben a jelenlegi folyamatokkal nem értenek egyet.

Egy, az illegális migrációs helyzettel és a határellenőrzésekkel kapcsolatos újságírói kérdésre válaszolva Fico megerősítette: amennyiben ők alakítanak kormányt, annak egyik első lépése egy olyan határozat elfogadása lesz, hogy 

az illegális migráció megfékezésére ideiglenesen határellenőrzést vezessenek be

 a szlovák-magyar határon.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

 Nyitókép: Vladimir Simicek / AFP

 

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
machet
2023. október 02. 11:41
Elárulta?Tényleg?Azt a mindenit neki.
drogqueen
2023. október 02. 09:25
Az ukrqjnai hàború kizárólag Putyinnak (a vilàg legnagyobb fegyvergyártója), és oligarchàinak üzleti érdekeit szolgàlja, ahogy Prigozsin is elmondta.
starmind
2023. október 02. 08:34
Ukrajnai háború nagyobbrészt a Biden család és néhány amerikai oligarcha üzleti vállalkozása. Ezek a szélhámosok a NATO intézményrendszerét és katonai erejét kisajátítva, kizárólagosan a maguk javára igyekeznek fordítani a háborúból befolyó jövedelmeket. Egyetlen európai államnak sem szabadna ehhez segítséget nyújtani. SŐT! Ezeket a háborús bűnösöket (és velük együtt az Egyesült Államokat) nemzetközi szervezetek előtt kellene felelősségre vonni.
Stingary76
2023. október 02. 08:23
Mondjuk már szinte az összes fegyvert az ukránnak adták az elődei, szóval olyan sok fegyvert nem is tudna adni, ha akarna se.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!