Ez gyors volt: Szlovákia felfüggesztette a fegyverszállítást Ukrajnának

2023. október 05. 19:27

Szlovákia volt az első NATO-tag, amely vadászgépeket küldött Ukrajnának.

2023. október 05. 19:27
Zelenszkij Szlovákiában

Eddig Szlovákia volt Ukrajna egyik legaktívabb támogatója, de a Robert Fico vezette Smer választási győzelmével ez változni látszik. Zuzana Čaputová megtiltotta az ideiglenes kormánynak, hogy újabb adag fegyvert küldjön Ukrajnába – tájékoztat az Euronews. „Az új szlovák kormány megalakulásáig működő átmeneti kabinetnek nincs felhatalmazása fegyverek átadására Ukrajnának, mivel a kormányalakítást tárgyaló párt ezt ellenzi” – áll az elnöki hivatal közleményében.

Bár Čaputová az ukrán kormány támogatójának számít, döntését a következővel indokolta: 

egy katonai segélycsomagnak a leköszönő kormány általi jóváhagyása veszélyes precedenst teremtene a jövőbeli választások utáni hatalomváltásra”

 

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kohán Mátyás

Mandiner

Idézőjel

A magyar jobboldal nem imádja Ficót – csak képes elszámolni kettőig.

Nyitókép: TOMAS BENEDIKOVIC / AFP

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2023. október 06. 13:34
Caputovának is megvan a józan esze.
orokkuruc-2
2023. október 06. 13:00
Caputtova úgy gondolja, ezt az évadot már nem haknizza végig. A fizetség megvan, már nem baszogathatják a börtöngyanus ügyéért, másik oldalról pedig már úgy sincs mit adni, szóval csinált magának ingyen egy szép kilépőt. Sose feledjük, a bosszú népe nem okosabb nálunk, hanem 10 %-al jobb a kommunikációban! (J. Hasek : Svejk az epizód a elrekvirált tehénről.)
Vasalo
2023. október 06. 10:11
Ehhez képest Odor tegnap Grenadában meg az egyik aljas hülyeséget a másik után öntötte magábol, söt odahaza liberális hivei (PS) már saját elnökükre, a préshurkára probálták kenni a döntést a fegyverszállitások leállitásáról. Amugy még semilyen uj kormány nincs, de Odor máris megszoritásokat hirdet, nyugdijcsökkentést, utazási kedvezmények megnyirbálását, az árplafonok megszüntetéset. Felfoghatatlan, amikor egy hatalom nélküli leköszö faszkalap ilyesmiket mond.
Héja
2023. október 06. 08:11
Lám, már kaputtova is...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!