Oroszországnak most bármilyen globális feszültség jó, mert eltereli a Nyugat figyelmét az ukrán frontról

2023. október 09. 22:27

Bizonyos szereplők ebben a bizonytalan, bezárkózó világban lehetőséget láttak.

2023. október 09. 22:27
Bendarzsevszkij Anton
Bendarzsevszkij Anton
Facebook

A globális Covid járvány egy új időszakot indított el: a turbulens, bizonytalan, instabil világ korszakát. A következő évtizedet ennek jegyében töltjük majd.

Többen kérdezték, hogy mi a véleményem az izraeli eseményekről. Van véleményem, de szakmailag nem szeretném kommentálni, mert nem ez a szakterületem, a térség rendkívül bonyolult viszonyai magyarázatára nem vállalkoznék. A terrorizmus, agresszió és a civil lakosság bántalmazása elfogadhatatlan bűn.

Ellenben a nemzetközi kontextusról szeretnék néhány sort írni. A világjárvány időszaka egy kicsit eltörte az addigi társadalmi berendezkedésünket: bezárkóztunk, családok szintjén is, és kifelé, közösségek, települések, országok, kontinensek. A globális kapcsolatok hónapokra megszakadtak, a nemzetközi közösség pedig nem reagálta le ezt a globális kihívást úgy, ahogyan kellett volna. A válasz a bezárkózás lett.
Bizonyos globális szereplők ebben a bizonytalan, bezárkózó világban lehetőséget láttak. Az időzítés kézen fekvő volt: mindenki csak saját magával törődött, miközben a világgazdaság válság szélére került.

Már Covid válság alatt harminc év után újraindult a karabahi háború. 
Putyin megtámadta Ukrajnát.
Konfliktus szélére került Koszovó és Moldova.
Az aftikai száheli övezetben egész puccsok sora következett be.
Aztán ismét Karabah, ahol Azerbajdzsán számítása be is jött, és végleg pontot tettek a konfliktus végére.
Újabban Izrael, ahol a szálak nyilván Iránhoz vezetnek.

Oroszországnak most bármilyen globális feszültség jó, mert eltereli a Nyugat figyelmét az ukrán frontról. Van, ahol masszívan benne van Moszkva keze (Koszovó és Moldova, és ne feledjük, hogy ki Irán egyik legfontosabb szövetségese), van ahol nincs hozzá közük, de elégedetten hátradőlhetnek.”

Nyitóképen a Crisis Group eszkalációs térképe

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HunCsz
2023. október 10. 22:58
Jajj itt van a fajtáját pénzért és egy pár svédasztalos degeszre zabálásért eláruló golbalista patkány. Ha parancsot kap majd a csecsemőket lefejező hamaszos állatokat védi, ahogy a kazárokat is szolgálja. Az oroszok szép komotosan felszámolják a kazár führerek által frontra zavart ostoba hoholokat. Ezt nem befolyásolja semmi most már nyilvánosan elismert hazug globalista cseléd sajtó. te patkány. az a véres bohosnak kell ahol elrippacskodik és a BlackRock parancsára népirtást végez a hoholokon.
Namond
2023. október 10. 22:09
Banderazsevszkij Tonya, a lényeges információkat elhallgató hrivnya szagértő, hiteltelen és érdektelen.
Namond
2023. október 10. 22:05
Kormánypárti2 2023. október 10. 08:14 Szerintem téves álláspont, hogy Kormánypárt2 nem lehet hülye, viszont szabadon bayerkodhat.
KBA98
2023. október 10. 17:04
Ukrajnának game over!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!