A franciák és a németek megnyitották az utat a fegyvergyártás előtt Ukrajnában

2023. október 01. 09:07

A külföldi védelmi cégek kezdésnek helyi üzleteket hoznak létre Ukrajnában.

2023. október 01. 09:07

A Politico arról ír, hogy miközben a nyugati hadseregek készletei kezdenek kifogyni, a kormányok arra ösztönzik a magánszektort, hogy Kijevvel partnerséget építsen ki. Ahogy a témában megírtuk: Európában konkrétan elfogytak az átadható készletek, a németek legfeljebb a hadrendből kivont eszközöket tudnak küldeni és kétségtelen ugyan, hogy az Egyesült Államokban van még bőven mindenből, Washington jól felfogott érdekből már nem akar nagyon adni.

A Politico hozzáteszi: 

francia és német védelmi cégek most helyi üzleteket hoznak létre Ukrajnában a fegyverek karbantartására 

– ez lehet az első lépés a fegyvergyártás felé az országban. hangsúlyozzák, hogy ezen a héten a német szövetségi kartellhivatal zöld utat adott a német fegyvergyártó Rheinmetall és egy ukrán állami tulajdonban lévő védelmi konszern közti vállalkozásnak.

Ugyanakkor a franciák sem tétlenkednek: Sébastien Lecornu, 

a francia fegyveres erők minisztere a héten Kijevbe utazott mintegy 20 francia vállalkozóval együtt 

– köztük a Thales, az MBDA, a Nexter és az Arquus képviselőivel –, hogy elősegítse a partnerséget az ukrán tisztviselőkkel. Az üzlet az üzlet, tehetjük hozzá.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: ARMIN WEIGEL / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
letsgobrandon-2
2023. november 02. 12:31
az oroszok örülni fognak neki :D
miles1
2023. október 02. 21:54
Tegnap és tegnapelőtt az oroszok bemutattak a nyugati cégeknek, mit érhet a befektetésük. Végigrakétázták fél fuckrajna minden megmaradt üzemét. Érdekes volt végignézni, ahogy egy orosz felderítődrón végigfilmezte, ahogy tegnap ugyanabba a harkovi tankgyár(fegyvergyár) műhelycsarnokába négy Iszkander is becsapódik, pár másodperces különbséggel. Ott már nem sok mindent vakartak utána össze.... Ami aggodalomra adhat okot, hogy "fuckrajna" leginkább a védett Kárpátalját jelentené. Ide sok belsőfuckrán menekültet hoznának rabszolgának, miküzben a magyar járások lakosait élőpajzsként használnák.
Megtalálta
2023. október 02. 17:38
Nem létezik, hogy ezt komolyan gondolják. A határ közelében, Romániában vagy Lengyelországban még volna értelme, de Ukrajna területén ezek mind legitim katonai célpontok, amit az oroszok bármikor szétlőhetnek.
lyon-v-2
2023. október 01. 15:41
Ha ez igaz, akkor szarházi szemét banda az egész.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!