Trump győzelme esetén belengette „az amerikai történelem legnagyobb belföldi deportálási műveletét”

2023. szeptember 24. 16:24

A korábbi elnök iowai beszédjének napján több mint 4000 venezuelai illegális bevándorló lépte át az Egyesült Államok déli határát.

2023. szeptember 24. 16:24
TRUMP, Donald

Donald Trump bejelentette, hogy megválasztása esetén „az amerikai történelem legnagyobb belföldi deportálási műveletét fogja végrehajtani.

A volt amerikai elnök, aki jelenleg nagy különbséggel vezeti a 2024-es republikánus előválasztást, szerda este beszédet mondott az iowai Dubuque-ban, ahol élesen bírálta Biden elnök migrációs politikáját. Pontosabban annak hiányát, ugyanis szerdán

több mint 4000 venezuelai illegális menekült lépte át az Egyesült Államok déli határát, 

ami nagy belpolitikai visszhangot és felháborodást váltott ki. 

Trump erre válaszul belengette, hogy megválasztása esetén soha nem látott mértékű deportálási műveletet fog végrehajtani, a „déli határon bekövetkezett nemzetromboló katasztrófa” miatt.

„Az én vezetésem alatt volt az Egyesült Államok történetének legbiztonságosabb határa. Most a világtörténelem legrosszabb határa van

 – mondta Donald Trump szerdán.

Ahogy fogalmazott, a megválasztása esetén második ciklusa azzal fog kezdődni, hogy azonnali hatállyal megszüntetni „a Biden-adminisztráció minden nyitott határok politikáját”.

Trump továbbá azt tervezi, hogy a szövetségi bűnüldözés nagy részét is a bevándorlás végrehajtására fogja áthelyezni, beleértve ebbe az FBI-t, a Belbiztonsági Minisztériumot, és a Kábítószer-végrehajtási Hivatal egyes részét is. Kritikaként az is felmerült a Biden-adimisztráció migrációs politikájával kapcsolatban, hogy nem elég átláthatóak az adatok a beérkező menekültek pontos számát illetően.

„Világossá fogom tenni, hogy minden szükséges erőforrást fel kell használnunk az invázió megállításához - beleértve a jelenleg a tengerentúlon állomásozó csapatok ezreinek áthelyezését a saját déli határunkra,

 - tette hozzá Trump, hangsúlyozva, hogy 

„mielőtt megvédjük a külföldi országok határait, biztosítanunk kell országunk határát”.

Trump azzal folytatta, hogy szükség esetén be fogja vetni az amerikai haditengerészetet is. 

Ezt is ajánljuk a témában

Élőben közvetítik majd Donald Trump perét

A Donald Trump és vádlott-társai ellen a georgiai választási csalási ügyben indított bírósági eljárás valós időben követhető majd a televízióban és a YouTube-on. A volt amerikai elnök a között a 19 ember között van, akik a vád szerint bűnszervezetben próbálták megváltoztatni a 2020-as elnökválasztás eredményét.

***

 

 

Nyitókép: MTI/AP/Alex Brandon

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
augustus2-0
2023. szeptember 25. 00:03
Szép-szép a hőbörgés, de kérdem, mind az USA-ban, mind Ny-Európában ki végezne el egy csomó olyan munkát, amit ma csak a (z illegális) bevándorlók végeznek el? De mondhatnám kishazánkat is. Szerintem első lépésként azt kellene bevezetni, hogy épkézláb ember csak nagyon rövid átmeneti ideig kapjon bármilyen segélyt, amíg van akármilyen munka.
Kozmosz
2023. szeptember 24. 22:03
survivor, azt nem éled túl.
Kozmosz
2023. szeptember 24. 21:59
Helyes. De most nyerned kell.
Akitlosz
2023. szeptember 24. 20:54
Kevés lesz. Annál sokkal többet kellene deportálni. Milliókat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!