Mérgezésben meghalt Putyin rakétatudósa

2023. szeptember 05. 18:54

A halál körülményei: erősen kétesek! – írta a német lap.

2023. szeptember 05. 18:54
PUTYIN, Vlagyimir

A 77 éves Vitalij Melnikov professzor, az orosz űrügynökség, a Roszkoszmosz rakétaosztályának vezetője kéthetes betegség után mérgezésben elhunyt. Méghozzá három héttel a Luna-25 sikertelen orosz holdküldetés után – olvasható a Bild hasábjain. 

Melnikov nemzetközileg elismert rakétatudós volt, még az amerikai űrügynökséggel, a NASA-val is dolgozott. Ez azért volt lehetséges, mert az orosz űrtevékenység az ukrajnai háború ellenére is fenntartotta az együttműködést más országokkal – írta a lap. 

Melnikov 291 tudományos cikk szerzője volt. Az egyik legjelentősebb űrkutatónak tartották. Melnikov halála előtt hirtelen és súlyos betegséggel küzdött. A Moszkovszkij Komszomolec című moszkvai lap szerint 

mérgezésének oka egyértelmű volt: fogyasztásra alkalmatlan gombát evett.

Gyanús esetek

Halála a közelmúltban mérgezésben elhunyt prominens oroszok hosszú sorába illeszkedik. 

A halál körülményei: erősen kétesek! 

– írja a lap. 

A legutóbbi mérgezésgyanús eset Gennagyij Lopyrew tábornoké volt. A magas rangú katonatiszt egykor közel állt Putyinhoz, és őrizte az orosz uralkodó fekete-tengeri palotájának építési titkait. Egy katonai bíróság 2017-ben tíz év börtönre ítélte vesztegetés és illegális lőszerbirtoklás miatt.  Miután kiderült, hogy a tábornok feltételesen szabadlábra helyezhető, hirtelen rosszul lett, levegő után kapkodott. Az orvosok közölték vele, hogy korábban nem diagnosztizált leukémiában szenved.

Nyitókép: Alekszandr Kazakov

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipanszky
2023. szeptember 06. 22:28
És ha nem akarta volna megenni?
Mócsing
2023. szeptember 05. 22:14
ezt a rendszert szopkodja a sok fideszes idióta :D szánalom , enné még amerika is jobb
snfbvksan
2023. szeptember 05. 21:14
Cui prodest? Semmilyen orosz érdek nem volt a halálában. Hacsak nem volt tényleg ellenséges ügynök.
drogqueen
2023. szeptember 05. 20:58
Mondjuk a szatellit államok vezetői helyében se lennék nyugodt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!