Meghalt a börtönben a rettegett maffiafőnök

2023. szeptember 25. 07:38

Matteo Messina Denarót harminc év bujkálást követően, januárban tartóztatták le.

2023. szeptember 25. 07:38

A Reuters arról ír az olasz állami hírügynökségre hivatkozva, hogy meghalt Matteo Messina Denaro olasz maffiafőnök, akit harminc év bujkálást követően januárban tartóztattak le.

Mint kiderül, a hatvanegy éves Messina Denaro letartóztatásakor már rákos beteg volt. Denaro elutasította a radikális orvosi kezelést, az orvosok pedig leállították a táplálását, miután megállapították, hogy visszafordíthatatlanul kómába esett. A maffiózót többek között azért ítélték el, mert 

1992-ben szerepet játszott Giovanni Falcone és Paolo Borsellino maffiaellenes ügyészek meggyilkolásának kitervelésében.

Szintén őt tették felelőssé az 1993-ban Rómában, Firenzében és Milánóban elkövetett robbantásos merényletekért, amelyekben tíz ember vesztette életét, ráadásul a maffiavezér egy tizenkét éves fiú elrablásának megszervezésében is részt vett. A fiú apját ezzel a módszerrel próbálták rávenni, hogy ne valljon a maffia ellen. 

A gyermeket két éven át tartották fogva, majd meggyilkolták.

Megírták: az olasz sajtó által „az utolsó keresztapának” nevezett maffiózó nem adott semmilyen információt a rendőrségnek, miután Palermóban elfogták, amikor épp orvosi kezelésre igyekezett.

Megtudjuk, hogy Messina Denaro 1962-ben született egy maffiacsaládban, a délnyugat-szicíliai Castelvetranóban. A szervezetben apját követte, és már tizenöt évesen fegyvert viselt. 

Tizennyolc éves volt, amikor az első gyilkosságát elkövette. 

Ő maga egyszer azt állította, hogy annyi embert gyilkolt meg, amennyivel egy temetőt is meg lehetne tölteni, írják.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Riccardo de Luca / Anadolu Agency / AFP

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obsitos Technikus
2023. szeptember 25. 11:40
Jól kibaszott velük, hehe :-)
Mandiner444hu
2023. szeptember 25. 10:38
Sunyi, gerinctelen, Mandiner szerint még mindig sokan kommentelnek. Így az eddigi meghozott intézkedéseik mellé további nehezítéseket eszközölnek.
auditorium
2023. szeptember 25. 08:08
3O évig bujkált Sziciliában büntetlenül. Leonardo Sciascia regényei adhatnak erre magyarázatot, milyen ott a légkör. Hajnalban, a "farkasok órájában" érte a halál. Nem bánta meg a sok gyilkosságot. Belzebúb hozzá képest angyal volt.
need-info
2023. szeptember 25. 08:02
Minek ment oda?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!