„Ez hiba volt, az ukránok nem úgy gondolkodnak, mint Zelenszkij” – éles kritikát fogalmazott meg egy ukrán parlamenti képviselő

2023. szeptember 21. 12:24

Mykola Kniażycki állítja: az ukránok 90 százaléka hálás a lengyeleknek, és nem úgy viszonyulnak az egész ügyhöz, mint Zelenszkij.

2023. szeptember 21. 12:24
null

Rádióinterjút adott Mykola Kniażycki ukrán parlamenti képviselő, amelyben az elmúlt napok alatt elmérgesedett lengyel-ukrán viszonyról nyilatkozott. 

Ezt is ajánljuk a témában

Mint arról a Mandiner is beszámolt: Zelenszkij az ENSZ Közgyűlésén úgy fogalmazott, „riasztó látni, hogy egyesek Európában, néhány európai barátunk szolidaritást játszanak egy politikai színházban – thrillert csinálva a gabonából”, míg Andrzej Duda lengyel elnök szerint

Ukrajna úgy viselkedik, mint egy fulladozó úszó, aki bármibe belekapaszkodna. A fulladozó úszó viszont veszélyes, mert képes magával rántani téged a mélybe, és azt is megfullasztja, aki a segítségére sietett.

A lengyel-ukrán barátság vége?

Kniażycki szerint semmiképp. Állítja:

Az ukránok nem úgy gondolkodnak, mint Zelenszkij”,

és hogy az ország lakosságának nagy része hálás Lengyelországnak. „A lengyelek a barátaink, az ukránok 90 százaléka rendkívül hálás a lengyeleknek” – mondta. Hangsúlyozta, hogy szerinte Zelenszkij nyilatkozata az ENSZ Közgyűlésén rendkívül durva és fölösleges volt. Elárulta azt is: Kijevnek nincs más választása, minthogy rendezze a kapcsolatokat Varsóval, hiszen Lengyelország volt eddig a legharsányabb támogatója annak, hogy Ukrajnát felvegyék a NATO-ba és az EU-ba. Véleménye szerint ugyanilyen támogatást a németektől például nem kapnának.

Nyitókép: Brendan SMIALOWSKI / AFP

 

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jooeee
2023. szeptember 21. 20:23
Zselé tulajdonképpen egy orosz zsidó. Nyilván másképp gondolkodik. A háború is csak egy üzlet számára, ill. az amerikai zsidó testvérei számára.
evass816
2023. szeptember 21. 17:29
Lombi 2023. szeptember 21. 16:36 Win-win.
evass816
2023. szeptember 21. 17:28
Most már? És eddig hogyan gondolkoztak???
5m007h 0p3ra70r
2023. szeptember 21. 17:00
Kármentés. Késő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!