Az Iphone 12 sugárzása küszöbérték feletti – leállítják a forgalmazását Franciaországban

2023. szeptember 13. 22:54

Az erre vonatkozó döntést a francia hatóság továbbítja a többi uniós tagállamnak is.

2023. szeptember 13. 22:54
Sales of iPhone 12 model phones banned in France

Az Apple-nek le kell állítania iPhone 12 modelljének értékesítését Franciaországban az elfogadott küszöbérték feletti sugárzási szint miatt – mondta a Le Parisien című francia napilapnak a digitális gazdaságért felelős francia miniszterhelyettes.

A francia felügyelet, az ANFR értesítette az Apple-t az iPhone 12 értékesítésének betiltásáról szóló döntéséről, miután olyan vizsgálatokat végzett, amelyek kimutatták, hogy az okostelefon fajlagos abszorpciós rátája (SAR) valamivel magasabb a törvényileg megengedettnél” – magyarázta mondta Jean-Noel Barrot.

Barrot a sugárzási problémákra megoldást is lát, szerinte a 2020 óta árult telefonra elég lenne egy szoftverfrissítés. A miniszterhelyettes azt is elárulta, hogy 

az Apple-nek két hét válaszadási ideje van, ezt követően a minisztérium visszahívja az összes forgalomban lévő iPhone 12-est.

Az Európai Unió biztonsági határértékeket állapított meg a mobiltelefonoknak való kitettséghez kapcsolódó SAR-értékekre, ugyanis ezek a tudományos kutatások szerint megnövelhetik a rák kialakulásának kockázatát – olvasható a Portfolión.

Az erre vonatkozó döntést a francia hatóság továbbítja a többi uniós tagállamnak is, amely akár egy olyan dominó-effektust indíthat el az Unión belül, amely a modell értékesítésének teljes betiltásához vezethet.

Nyitókép: MOHAMAD SALAHELDIN ABDELG ALSAYE

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I_Isti
2023. szeptember 14. 10:16
És komolyan bárki is elhiszi, hogy pont egy, ráadásul három generációval ezelőtti almás telóka problémás, más telóka meg nem?
Kybon
2023. szeptember 14. 10:15
És akkor a "határérték" 0,00001 százezredével kevesebbet sugárzó az már EGÉSZSÉGES...??!? (Mindenki SEJTI, hogy nem, de mindenki REMÉNYKEDIK, hogy ő kimarad a lerohadásból! Csakhogy a napi kajákban lévő vegyszerek-nanoműanyagok, ruhák vegyi szivárgása, levegőszennyezettség, folyadékok oldott vegyi anyagai, egyéb sugárzások, baktériumok, vírusok, akkora terhelést jelentenek MINDENKI szervezetére, hogy miért pont "ő" úszná meg...?)
Zsolakomarom
2023. szeptember 14. 07:57
ajfon 12 evek ota forgalomban van, s senki nem foglalkozott vele eddig he?
5m007h 0p3ra70r
2023. szeptember 14. 07:09
>>> László Zoltán5m007h 0p3ra70r 2023. szeptember 14. 03:02 Akkor mi miatt te nagyokos!! ?<<< Ahhoz neked speciel semmi közöd.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!