Financial Times: Európa fájdalmas gazdasági válságba süllyed majd

2023. augusztus 03. 13:29

Arról cikkez a gazdasági lap, hogy a mostani válságnál sokkal rosszabb idők várnak Európára.

2023. augusztus 03. 13:29
VON DER LEYEN, Ursula

A befektetők borúlátóak Európa gazdasági kilátásai miatt – kezdte a friss elemzését a Financial Times. A befektetők szerint Európa fájdalmas gazdasági válságba fog süllyedni majd, az euró árfolyama az elmúlt két hétben esett a dollárral szemben, az európai részvények emelkedése megtorpant és a német államkötvények árfolyama nő.

A Financial Times szerint ezek az elmozdulások azt mutatják, hogy a várakozások szerint 

az euróövezet gazdasági mutatói gyengülnek, míg az USA gazdasága ellenálló marad.

A cikkben megszólalók szerint az európai növekedési dinamika gyenge, az Európai Központi Bank pedig hibát követett el.

Megjegyezték, az amerikai gazdaság a második negyedévben 2,4%-ot nőtt, ami meghaladja az előrejelzéseket, s eközben az amerikai jegybank inflációs mutatói a vártnál jobban csökkentek. Eközben pedig Európa a „recesszió szélén tántorog”, miközben 5,6%-os inflációs rekordot ért el.

Az infláció oka? A háború.

A gazdasági szaklap is leszögezte, „az infláció nagyobb részét az ukrajnai orosz invázió által az élelmiszer- és energiaellátásban okozott károk okozták.”

Nyitókép:  MTI/EPA

 

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
falcatus-2
2023. augusztus 03. 20:09
Ugandai Bubu falcatus-2 2023. augusztus 03. 16:12 A klímaválságból a skandinávok jobban fognak kijönni, nálunk a félsivatagosodás lesz a jellemző a Dunától keletre, főleg. A nagy kérdés, hogy mi lesz 2100-ig a Golf-áramlattal, mert az okozhat meglepetéseket esetleg, bár a teljes leállása valószínűtlen sokáig." Gratulálok BUBU ! Rendesen bebiflázta a kötelező mainstream szamárságot. Sajnos én 2100-ig nem látok, de 2099-ig igen. nem lesz vele semmi meglepetés. Irigylem azokat, akik azt a hiányzó egy évet is látják.
survivor
2023. augusztus 03. 19:42
Már minket ,Bubu ?
survivor
2023. augusztus 03. 19:42
Bubu HAT ÉVE a románok nem előztek meg
survivor
2023. augusztus 03. 19:38
EUSA gyarmat...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!