„Csendes magyar gyarmatosításról” ír egy szlovák lap

2023. augusztus 11. 08:49

A Pravda cikke szerint Magyarország valójában soha nem adta fel revizionista politikáját.

2023. augusztus 11. 08:49

A lap véleménycikke szerint a magyar kormány folytatja a trendet, és a kapcsolódó alapítványokon keresztül történelmi épületeket vásárol fel Szlovákiában. Azt írják: hiba, hogy az állam, 

amelynek elővásárlási joga van a lepusztult műemlékekre, nem él vele. 

„Ha azonban csendben tűrjük ezt a hozzáállást, akkor a fejünk fölé nő. Bár nehéz, mert az ingatlanvásárlást nem lehet közvetlenül senkinek betiltani, Szlovákiának megfelelően kellene reagálnia, ahogyan azt más esetekben is tette” – olvasható az írásban amely szerint a számos eddigi lépésből és kijelentésből világosan kitűnik, hogy Magyarország valójában soha nem adta fel revizionista politikáját.

A „sál”

Azt írják: Orbán Viktor sálja Nagy-Magyarország térképével a kisebb provokációk kategóriájába tartozik, de a Szlovákiáról mint „elszakított területről” szóló közelmúltbeli kijelentése már túlságosan erős volt, amelyre a szlovák diplomáciának reagálnia kellett. „Jó, hogy a magyar nagykövetet behívták, és elmagyarázták neki, hogy nem tűrjük Szlovákia területi integritásának és szuverenitásának megkérdőjelezését” – olvasható a lapban.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 225 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lapostúna
2023. augusztus 12. 13:44
Milyen elszakított terület? Az a miénk volt mindig is! Xd Meg amúgy a "szlovák" kormány bármit is tesz ez ellen, mert én nem látom🤓
rocktoberi-2
2023. augusztus 12. 12:41
Azt mondják, hogy az elszakított terület nem elszakított? Akkor hülyék. Hazudozhatnak bármit maguknak attól még a tények tények maradnak.
Reszelő Aladár
2023. augusztus 12. 07:53
Ha valahogy sikerülne bizonyítani, hogy az sosem volt Magyarország része, akkor igazuk is lehetne. A probléma ott van, hogy kb 1000 év nyomait kellene eltűntetni, kezdve a Trianoni szerződéssel, ami kimondja, hogy az a terület nem a mienk, hanem valaki másé. Esetleg még meg lehetne próbálni a helyi magyarságot Orbán diktatúrája elől menekülőként feltüntetni, de 2010-ben már viszonylag fejlett volt a statisztika tudománya.
P.S.
2023. augusztus 12. 07:28
Bábállam. Felsőmagyarország voltés lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!