Bogár László: Ez a háború programozott veszteség, több a színjáték, mint a valóság

2023. augusztus 17. 16:30

Az ukrán agrobiznisszel kapcsolatban születnek meg a fontos háttérmegegyezések?

2023. augusztus 17. 16:30

A háttérben már megszületett a megállapodás arról, ki mit visz Ukrajnából a nagyhatalmak közül – vélekedett a HírTV Háború Ukrajnában című műsorában Boros Imre. A közgazdász szerint erről az érintett fél, tehát az ukránok nem tudnak, ők elhiszik, hogy fontos szereplői a játéknak. Azzal kapcsolatban, hogy a minap felmerült: Ukrajna területekért cserébe csatlakozhatna a NATO-hoz, Boros úgy fogalmazott, a politikai tárgyalások során ritka az, „hogy valaki pacekba bemondja”, mit akar, jellemzőbb „a léggömberegetés”, amikor harmadrangú szereplőkkel mondatják el a forgatókönyvet. Szerinte ez történt akkor, amikor a fenti tervről egy NATO-tisztviselő nyilatkozott. 

Ezt is ajánljuk a témában

Boros szerint igenis van egy osztozkodási kényszer a javak fölött, amire kár lenne nem rámutatni. 

Bogár László egyetértett a felvetéssel, hozzátette, hogy a háború körül több a színjáték, mint a valós mozgás. Eközben digitalizálódik a háború, 

szerinte az győz, akinek magasabb szintű a szabályozástechnológiája. 

Nagyjából egy év telik el még addig, amíg az amerikai elnökválasztási kampány üzemi hőfokra emelkedik, addig pedig eldől, hogy azzal az nyer, aki békét ígér, vagy az, aki a háborús tempót az egekig emeli – tette hozzá Bogár. Később „programozott kudarcnak” nevezte a háborút, amelynek célja, hogy mindkét fél részéről minél nagyobb veszteség halmozódjon fel. 

A műsorban elhangzott az is: Ukrajna legértékesebb földterületeinek jelentős része már külföldi kézben van, elsősorban amerikai tulajdonban, de mostanra Kína is jelentős földterületeket szerzett meg magának. „Az ukrán agrobiznisszel kapcsolatban születnek meg a fontos háttérmegegyezések” – összegzett Bogár László. 

A teljes beszélgetést ide kattintva tekintheti meg.

 

Nyitókép: Képernyőfotó, YouTube

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. augusztus 22. 18:14
Jobbulást,Laci bácsi! :)
Kanmacska
2023. augusztus 17. 20:56
Nyilván a mezőgazdasági területek felosztása is cél, de azért Európa legyengítése és etnikumának gyors megváltoztatása is cél, szerintem. Európa még most is túl erős gazdaságilag, még nem igazi vazallusa az USA-nak. Majd, ha kevert népesség lesz, meg a polgárháborúk is legyengítik a franciákat meg a németeket, na akkor elégedettebbek lesznek a DS emberei.
figyelő4322
2023. augusztus 17. 20:10
"Programozott kudarc", Bogár László szerint, ami arra megy ki, hogy mindkét fél minél nagyobb veszteséget szenvedjen.. Na ja, ez utóbbi az EGYIK cél a mélyállam, és így a mostani amerikai kormány részéről. A másik cél (ez talán orosz és amcsi részről is), hogy elhasználják a felhalmozódott és elavult régi fegyvereket. A germánok és néhány más ajrópai ország viszont stréberebb, mivel hatásosabb, újabb felszerelést is szándékozik adni az ukránoknak. Ez persze még az amcsi libernyákoknak sem túlzottan tetszik, hiszen nem akarják a végletekig elhúzni a konfliktust - mivel az Barandon elnök kampányának árthatna!
Marco Polo
2023. augusztus 17. 18:34
Európa lakossága mikor veszi észre, hogy az Ő bőrére megy a játék???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!